Om tidningen

Vad är Kvällsstunden?

Kvällsstunden dåKVS_1938_no_1

Kvällsstunden är en veckotidning som startades redan 1938. Först i blygsam skala som några förströelsesidor i Västmanlands Nyheter, men den blev snart en egen bilaga i tidningen och sedan en fristående tidning på egna ben med riksspridning. Mannen som startade Kvällsstunden hette Anton Olsson och han kom att bli tidningens redaktör i nästan 40 år. Hans tanke var att ge läsarna ”god, intressant och spännande förströelseläsning” samtidigt som den skulle vara ett slags ”folkbildningsuniversitet”. Denna ambition genomsyrar tidningen än i dag.

Kvällsstunden nu

KVS_2016_no_18Idag beskrivs Kvällsstunden ofta som ett fenomen och helt unik i sitt slag. Tidningen har genom åren intagit en självklar plats i hjärtat hos många tusentals prenumeranter – både i Sverige och utomlands – och få tidningar kan stoltsera med en så trogen läsekrets som just Kvällsstunden. Varje vecka fylls tidningen med intressanta artiklar om nutid, om dåtid, om vårt eget land, om främmande länder, om historiska personer och om alldeles vanliga människor. Utöver det bjuds läsaren alltid på goda och lättlagade recept, följetonger, noveller, korsord, sudoku, tävlingar, serier och – inte minst – vår omtalade insändaravdelning där det är högt i tak och där det fria ordet verkligen råder.

Fakta

I dag har Kvällsstunden en prenumererad upplaga på 38 900 exemplar (TS 2015). Antalet läsare är dock långt fler än vad den officiella upplagesiffran visar. Få tidningar lånas mellan människor i samma utsträckning. En försiktig beräkning säger att det varje vecka samlas över 100 000 läsare kring Kvällsstunden.

Kvällsstunden drivs i privat regi och är helt fristående. Det innebär att den inte är knuten till någon organisation eller intressegrupp och är både politiskt och religiöst neutral. Kvällsstunden utkommer en gång i veckan till sina prenumeranter.

Kvällsstunden på webben

Kvällsstunden har funnits på nätet sedan 1999. Syftet med hemsidan är främst att kunna ge extra service till våra prenumeranter, alltså ett komplement till vår befintliga kundtjänst. Den skall samtidigt ge icke-läsare en chans att bekanta sig närmare med tidningen. Från hemsidan skall våra besökare enkelt kunna teckna, förnya eller ge bort prenumerationer, adressändra, få svar på de vanligaste frågorna osv. Samtidigt vill vi poängtera att hemsidan inte på något sätt ersätter papperstidningen. Kvällsstunden är en tidning i pappersform och det är vår ambition att den skall fortsätta vara det. Tryckt är tryggt – och trevligt!

Prova_OM

Comments are closed