Om tidningen

Historik och fakta

Kvällsstunden är en veckotidning som startades redan 1938, då i blygsam skala som några förströelsesidor i Västmanlands Nyheter. Ganska snart blev det en egen bilaga i tidningen och sedan en fristående tidning på egna ben med riksspridning. Mannen bakom tidningen hette Anton Olsson och han kom att bli tidningens redaktör i nästan 40 år. Hans tanke var att ge läsarna ”god, intressant och spännande förströelseläsning”. Den ambitionen genomsyrar tidningen än i dag. Kvällsstunden ska också vara ett ”folkbildningsuniversitet” som ger nya kunskaper och tankar. I dag har Kvällsstunden en prenumererad upplaga på 40800 exemplar (TS 2014). Antalet läsare är dock långt fler än vad den officiella upplagesiffran visar. Få tidningar lånas mellan människor i samma utsträckning. En försiktig beräkning säger att det varje vecka samlas mer än 150 000 läsare kring Kvällsstunden.

Kvällsstunden är en privat ägd veckotidning och är helt fristående. Det innebär att den inte är knuten till någon organisation eller intressegrupp och är både politiskt och religiöst neutral. Kvällsstunden utkommer en gång i veckan till sina prenumeranter.

Om vår webplats

Kvällsstunden har funnits på nätet sedan 1999. Syftet med hemsidan är främst att kunna ge extra service till våra befintliga prenumeranter men samtidigt ge icke-läsare en inblick i tidningen. Sidan är samtidigt ett komplement till vår befintliga kundtjänst. Här kan våra besökare exempelvis teckna eller förnya prenumerationer, adressändra eller få information om tillfälliga problem i distributionen och dylikt.

Samtidigt vill vi poängtera att hemsidan inte på något sätt är ett substitut för papperstidningen. Kvällsstunden är och förblir en tidning i pappersform. Det är vi stolta över!

Comments are closed