Rättelser

Rättelser

Rätt skall vara rätt – och rätta oss om vi har fel...
Skicka ett mejl till redaktion@tidningshuset.com om du ser något fel i tidningen eller på hemsidan som du tycker borde "rättas till".

 
Kvällsstunden vecka 2, 2017

Dubbelfel... På första sidan i nummer 2 blev det ett namn för mycket under den stora bilden på den långa bryggan i Rättvik. Bryggan heter Långbryggan, vilket det också stod i förstasidestexten. Men där stod också Persborgsbryggan, vilket är namnet på en helt annan brygga vid Siljan, närmare bestämt i byn Sjurberg. Misstaget är mycket beklagligt och jag tar på mig det fulla ansvaret för det.

Ett förargligt fel inträffade också när Eric Halvarsons handskrivna insändare i samma nummer skulle knappas in i datasystemet. Halvarson tyckte i sin slutkläm att riksbankschefen Stefan Ingves skulle börja köra travhästar som sin ”namne”, men jag tyckte att det stod ”mamma” i hans manus. Att det finns en travkusk som heter Ingves var jag helt okunnig om. Hade jag varit det minsta intresserad av trav, vilket jag dock inte är, så skulle jag förstås ha fattat poängen. Och skrivit rätt. Jag ber om ursäkt än en gång.

Bo Pettersson
chefredaktör

Kvällsstunden vecka 2, 2017

Fel årtal. I artikeln om Martin Luther på sista sidan i Kvällsstunden vecka 2 har två siffror olyckligt nog kastats om. Martin Luther föddes givetvis den 10 november 1483 och inte 1843 som det felaktigt skrivits i tidningen. Vi beklagar detta.

Redaktionen

 

Comments are closed