Rättelser

Rättelser

Rätt skall vara rätt – och rätta oss om vi har fel...
Skicka ett mejl till redaktion@tidningshuset.com om du ser något fel i tidningen eller på hemsidan som du tycker borde "rättas till".

 
Kvällsstunden vecka 41, 2016

Felstavat ord i Stora krysset. En nyckel i Stora krysset 41 har blivit felstavat. Nyckeln "Krepong" skall givetvis vara "Kretong".

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 39, 2016

Fel namn. Ett riktigt dubbelfel i fråga om personnamn har många läsare av reportaget i nummer 39 om Ryttmästarbostället utanför Skövde uppmärksammat. För det första har museets primus motor fått fel förnamn. Han heter Bernhard Englund och absolut inget annat. För det andra påstås i en faktaruta att museet invigdes av Gustaf XVI Adolf, men det var inte mycket till fakta bakom den utsagan, eftersom det aldrig har funnits någon kung med det namnet. Kung Carl XVI Gustaf är kungen som åsyftas.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 39, 2016

Fel webbadresser. I vår artikelserie om kulturminnen har det denna vecka letat sig in ett par felaktiga webbadresser. De korrekta adresserna finns nu i botten på denna artikel. Tack till Ethel Milberg för att du uppmärksammade oss på detta!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 38, 2016

Fel i Lilla krysset 38. En felaktig bokstav har letat sig in i svaret på vågrätt 28. Om du byter ut den befintliga nyckeln där till "Upprörd kommer slutligen till ..." så ska du se att du får ihop det.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 35, 2016

Fel i bildkrysset vecka 35. I Bildkrysset 35 har det tyvärr smugit sig in ett fel. Det ord som eftersöks vid nyckeln "Ligger ofta på ägg" har tappat en bokstav och kommer därför vara felstavat när rutorna fyllts i.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 32, 2016

Två fel om Churchill. I nummer 32 var det en förtjänstfull artikel om Winston Churchill.  Tyvärr har den två faktafel. För det första hette Churchills hustru Hozier i efternamn som ogift, inte Hoxer. Den förste hertigen av Marlborough hette John Churchill, född 1650 och död 1722.  Han upphöjdes 1702 till hertig och vann den berömda segern vid Blenheim, vilket har gett namn till familjeslottet Blenheim Palace.  I artikeln står att hertigen kämpat mot Napoleon, men i verkligheten kämpade han mot kung Ludvig XIV och Frankrike och dennes allierade, kurfursten av Bayern.  Napoleons besegrare var hertigen av Wellington, Arthur Wellesly.

Carl Nordin

 

Comments are closed