Rättelser

Rättelser

Rätt skall vara rätt – och rätta oss om vi har fel...
Skicka ett mejl till redaktion@tidningshuset.com om du ser något fel i tidningen eller på hemsidan som du tycker borde "rättas till".

 
Kvällsstunden vecka 21, 2017

Fel flygplan. I artikeln om målflyget, på sidan 16 i Kvällsstunden vecka 21, fanns en bild på ett flygplan som dessvärre fick fel bildtext. Artikelförfattaren låter hälsa att ”det inte är en MU-2 på bilden utan en Lear-Jet 35."

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 20, 2017

Bildkrysset 20. I Bildkrysset vecka 20 står det långt till höger "DANSK Ö". Detta är felaktigt! Det ska istället stå "SVENSK Ö".

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 19, 2017

Fel i facit gällande Bildjakten. I Bildjaktens facit som publicerades på sidan 26 i vecka 19 finns ett fel. Bild nummer två kommer från vecka 12 och inte vecka 13 som det anges där.
Tack till Birgitta Svensson för uppmärksamheten!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 19, 2017

Bildkrysset 19. I Bildkrysset vecka 19 står det på översta raden "I MITTEM".
Ska givetvis vara "I MITTEN".

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 18, 2017

Bildkrysset 18 saknar en ruta... I Bildkrysset vecka 18 saknas det en ruta under frågan "Är t.ex A en". Ordet som skall in här kommer alltså få en boktav mindre än det borde...

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 12, 2017

Bildkrysset 12 saknar gula rutor. I vecka 12 saknas dessvärre de gula rutorna i Bildkrysset. Svaret vi söker bildas dock som vanligt om man löser och följer de svarta pilarna från bilden. Vi tror och hoppas att alla får ihop detta trots att de gula fälten uteblivit. Vi beklagar detta.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 6, 2017

Rätt mängd kakao. I receptet på Gammaldags Chokladpudding i vecka 6 har det smugit in ett fel. Rätt mängd kakao ska vara en deciliter och inget annat.

Redaktionen

 
Kvällsstunden vecka 2, 2017

Dubbelfel... På första sidan i nummer 2 blev det ett namn för mycket under den stora bilden på den långa bryggan i Rättvik. Bryggan heter Långbryggan, vilket det också stod i förstasidestexten. Men där stod också Persborgsbryggan, vilket är namnet på en helt annan brygga vid Siljan, närmare bestämt i byn Sjurberg. Misstaget är mycket beklagligt och jag tar på mig det fulla ansvaret för det.

Ett förargligt fel inträffade också när Eric Halvarsons handskrivna insändare i samma nummer skulle knappas in i datasystemet. Halvarson tyckte i sin slutkläm att riksbankschefen Stefan Ingves skulle börja köra travhästar som sin ”namne”, men jag tyckte att det stod ”mamma” i hans manus. Att det finns en travkusk som heter Ingves var jag helt okunnig om. Hade jag varit det minsta insatt i travvärlden, vilket jag inte är, så skulle jag förstås ha fattat galoppen. Och skrivit rätt. Jag ber om ursäkt än en gång.

Bo Pettersson
chefredaktör

 
Kvällsstunden vecka 2, 2017

Fel årtal. I artikeln om Martin Luther på sista sidan i Kvällsstunden vecka 2 har två siffror olyckligt nog kastats om. Martin Luther föddes givetvis den 10 november 1483 och inte 1843 som det felaktigt skrivits i tidningen. Vi beklagar detta.

Redaktionen

Comments are closed