Rättelser

Rättelser

Rätt skall vara rätt – och rätta oss om vi har fel...
Skicka ett mejl till redaktion@tidningshuset.com om du ser något fel i tidningen eller på hemsidan som du tycker borde "rättas till".

 
Kvällsstunden vecka 6, 2017

Rätt mängd kakao. I receptet på Gammaldags Chokladpudding i vecka 6 har det smugit in ett fel. Rätt mängd kakao ska vara en deciliter och inget annat.

Redaktionen

 
Kvällsstunden vecka 2, 2017

Dubbelfel... På första sidan i nummer 2 blev det ett namn för mycket under den stora bilden på den långa bryggan i Rättvik. Bryggan heter Långbryggan, vilket det också stod i förstasidestexten. Men där stod också Persborgsbryggan, vilket är namnet på en helt annan brygga vid Siljan, närmare bestämt i byn Sjurberg. Misstaget är mycket beklagligt och jag tar på mig det fulla ansvaret för det.

Ett förargligt fel inträffade också när Eric Halvarsons handskrivna insändare i samma nummer skulle knappas in i datasystemet. Halvarson tyckte i sin slutkläm att riksbankschefen Stefan Ingves skulle börja köra travhästar som sin ”namne”, men jag tyckte att det stod ”mamma” i hans manus. Att det finns en travkusk som heter Ingves var jag helt okunnig om. Hade jag varit det minsta insatt i travvärlden, vilket jag inte är, så skulle jag förstås ha fattat galoppen. Och skrivit rätt. Jag ber om ursäkt än en gång.

Bo Pettersson
chefredaktör

 
Kvällsstunden vecka 2, 2017

Fel årtal. I artikeln om Martin Luther på sista sidan i Kvällsstunden vecka 2 har två siffror olyckligt nog kastats om. Martin Luther föddes givetvis den 10 november 1483 och inte 1843 som det felaktigt skrivits i tidningen. Vi beklagar detta.

Redaktionen

Comments are closed