Artiklar i urval

Enoch Thulins sista flygning

Ur Kvällsstunden vecka 20 – 2019.
Den berömde flygaren Enoch Thulin förolyckades den 14 maj 1919 då han föll ur sitt flygplan och gjöt en ögonblicklig död när kroppen träffade stapelbädden i Landskrona hamn. Enoch Thulin var en sann kämpe för utvecklingen av det civila trafikflyget i Sverige.

Läs vidare …

Gjorde ragata med humor och värme

Ur Kvällsstunden vecka 20 – 2019.
Skådespelerskan Julia Cæsar var huvudstadens buskisdrottning men hela rikets ”satkärring” på film. I de flesta av sina cirka 150 filmroller gestaltade hon ragator, huskors eller otäcka svärmödrar och blev omåttligt populär.

Läs vidare …

Lasse Björn vet hur man vinner VM-guld

Ur Kvällsstunden vecka 19 – 2019.
VM i ishockey väntar runt hörnet, den 10-26 maj i Slovakien. Är det dags för ännu ett svenskt VM-guld? I så fall det tolfte i ordningen. En som vet hur det känns att höja VM-bucklan är den legendariske backbjässen Lasse Björn.

Läs vidare …

Hemma i antikexpertens drömvilla

Ur Kvällsstunden vecka 19 – 2019.
Villa Akleja har en intresseväckande historia och fängslar besökaren även i dag. Det var konstnären J.A.G. Acke som lät bygga huset. I dag är det Antikrundans expert Claes Moser som finns här.

Läs vidare …

Bränderna som ödelade Åmål

Ur Kvällsstunden vecka 18 – 2019.
Vid den stora stadsbranden 1777 förstördes två tredjedelar av alla byggnader i Åmål. Sedan dess har staden brunnit flera gånger, men här finns också mycket av den äldre kulturen bevarad.

Läs vidare …

Hela laget försvann efter flygkraschen

Ur Kvällsstunden vecka 18 – 2019.
Flygkraschen för 70 år sedan försatte det fotbollstokiga Italien i djupaste sorg. Ett helt lag, mästarlaget AC Torino, förolyckades när det plan de flög med kraschade nära Turin.

Läs vidare …

Fartygen som bara försvann

Ur Kvällsstunden vecka 17 – 2019.
Efter krigsslutet 1945 och fram till 1960-talet försvann mer än ett tiotal svenska fraktfartyg och fiskebåtar med besättningar i Östersjön under gåtfulla omständigheter. Det var under kalla krigets dagar och det skrevs mycket i den svenska pressen om försvinnandena.

Läs vidare …

De vill rädda Färjkarlens hus

Ur Kvällsstunden vecka 17 – 2019.
I Haparanda står ett gammalt hus från 1600-talet. Huset kallas för ”Färjkarlens hus” – det härrör från tiden då roddarmadamer och färjkarlar livnärde sig på att ro personer över gränsälven, Torneälv, mellan svenska Haparanda och finska Torneå.

Läs vidare …

Påsk med passion i franska Perpignan

Ur Kvällsstunden vecka 16 – 2019.
En mycket stämningsfull påskupplevelse är den traditionella påskprocessionen på långfredagen i den sydfranska staden Perpignan. De spektakulära och stämningsskapande inslagen drar tusentals åskådare längs stadens gator.

Läs vidare …

”Knivsta” platsade i tre olika landslag

Ur Kvällsstunden vecka 16 – 2019.
Han var landslagsman i tre bollsporter samtidigt, både vinter och sommar, och en av dem som gav upphov till det kända begreppet järnkamin i fotboll. Gösta ”Knivsta” Sandberg är ett av de stora namnen i svensk idrott. I Djurgårdens IF har han utnämnts till den störste genom tiderna.

Läs vidare …

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Rolf Olofsson. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Sune Hedström
  Sune Hedström
  2019-05-01T07:17:40+0000
  Reportage om intressanta personer från förr.
  Gun-Britt Wittgren
  Gun-Britt Wittgren
  2019-04-09T13:45:46+0000
  Mycket att läsa både dåtid och nutid
  Kent Eriksson
  Kent Eriksson
  2019-04-04T20:06:00+0000
  En allmänbildande tidning med intressanta artiklar om vår historia, kultur, natur och nöjesprofiler. Finurliga korsord och lärorika teman om våra landskap. Alltid överraskande texter. Lär känna Sverige, läs Kvällsstunden. Skönt befriat från kändistrams, latte-eufori och hälsofrälsning 😎läsa mer
  Jonny Lundström
  Jonny Lundström
  2019-03-31T19:20:30+0000
  Tycker att mycket är bra med Kvällsstunden. Främst Noveller och "Läsarnas egna berättelser" Även kul att läsa om Skådespelare och artister. Korsordet är bra. Helt enkelt en mångsidig tidning.läsa mer
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7