Saxat ur kvällsstunden

Kvällsstunden vecka 10 – 2019

Denna vecka tar Kvällsstunden en närmare titt på Östergötland, ett landskap som är rikt på sevärdheter. Inte minst många spännande skatter som hittats i den östgötska myllan. Glashornet på bilden är ett dryckeskärl från 200-talet e. Kr. Om detta dryckeskärl och en rad andra skatter berättar Kent Andersson på mittuppslaget.
Vi har besökt den unika Solkanonen i Åtvidaberg, Flygvapenmuseet i Linköping och Ellen Keys Strand vid Vättern. På våra fem temasidor om Östergötland berättar vi även om textilkonstnären Märta Måås-Fjetterström och hennes livsverk liksom om det mirakel som skedde i Svinhult i början av 1900-talet.

Läs vidare…

Han var världens snabbaste man

Ur Kvällsstunden vecka 9 – 2019.
Sir Henry Seagrave hade farten i blodet och var världens snabbaste man då han framförde sina snabba krutpaket. Hans intresse för höga farter gav honom världsrekord både på land och på vatten, men det blev till slut också hans död.

Läs vidare…

För honom är modeller modellen

Ur Kvällsstunden vecka 9 – 2019.
I sin friggebod återskapar Sven-Inge Lundh den svenska lantbruksmiljön, så som den såg ut i norra Uppland under 40-talet. Allt är exakt och detaljerat, enda skillnaden är att jordbruksmaskinerna är i skala 1:32.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 9 – 2019

Få amerikanska presidenter är så mytomspunna som John F. Kennedy. Han var bara 43 år när han blev USA:s 35:e president som den yngste som blivit vald till ämbetet. Att han var en kvinnokarl och notoriskt otrogen mot sin hustru Jacqueline är omskrivet. En av dem som hade en kärleksaffär med JFK var svenska Gunilla von Post. I en ny bok berättas historien om deras relation, som i mitten av 1950-talet fick dåvarande senator Kennedy att resa till Skåne för att träffa Gunilla. En lång brevväxling vittnar om allvaret i deras förbindelse.

Läs vidare…

Svenska träskor är kultur i USA

Ur Kvällsstunden vecka 8 – 2019.
Träskor är också kultur. I Amerika säljs svenska träskor på en kulturinstitution. Det är ett företag i Båstad som via sin amerikanske agent säljer träskor på detta sätt i “svenskstaten” Minnesota.

Läs vidare…

Han är pappa till våra moderna jeans

Ur Kvällsstunden vecka 8 – 2019.
Jeansen föddes inte i Bayern. Det gjorde däremot dess skapare Levi Strauss, närmare bestämt i Buttenheim i forna stamhertigdömet Franken i den tyska delstatens norra trakt.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 8 – 2019

I midsommatid för snart 70 år sedan föddes en flicka i Summit, New Jersey i USA. Hon fick namnet Mary Louise. Numera är hon en av världens mest berömda skådespelare. Och en av de mest prisbelönta och bäst betalda. Om Meryl Streeps framgångar i filmens värld och hennes privatliv berättar Marita Wass i veckans tidning.
Den evigt unge journalisten Tintin, som fyller 90 år, samt Jan Boklöv – mannen som gjorde V till sitt segervapen läser du också om denna vecka. Bland mycket annat förstås…

Läs vidare…

Skoftebyn – bäst utan att lyckas

Ur Kvällsstunden vecka 7 – 2019.
”En av Sveriges bästa boxare utan att riktigt lyckas.” Så har någon beskrivit Olle ”Skoftebyn” Bengtsson som vann 23 av sina 25 proffsmatcher, men aldrig blev mästare.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 7 – 2019

I sin ungdom var Sven Olsson eldare på Björnen, en ångdriven farkost. Nu är han skeppare på sin egen bogserbåt som klarar isar på upptill 30 centimeters tjocklek. Vår reporter har följt med under en dags uppdrag när Sven har bogserat ett fartyg på 17 000 ton nästan hundra gånger så stort som Svens fartyg.

Läs vidare…

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Rolf Olofsson. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Gun-Britt Wittgren
  Gun-Britt Wittgren
  2019-04-09T13:45:46+0000
  Mycket att läsa både dåtid och nutid
  Kent Eriksson
  Kent Eriksson
  2019-04-04T20:06:00+0000
  En allmänbildande tidning med intressanta artiklar om vår historia, kultur, natur och nöjesprofiler. Finurliga korsord och lärorika teman om våra landskap. Alltid överraskande texter. Lär känna Sverige, läs Kvällsstunden. Skönt befriat från kändistrams, latte-eufori och hälsofrälsning 😎läsa mer
  Jonny Lundström
  Jonny Lundström
  2019-03-31T19:20:30+0000
  Tycker att mycket är bra med Kvällsstunden. Främst Noveller och "Läsarnas egna berättelser" Även kul att läsa om Skådespelare och artister. Korsordet är bra. Helt enkelt en mångsidig tidning.läsa mer
  John Tjörngren
  John Tjörngren
  2019-02-23T17:02:42+0000
  Många intressanta artiklar !
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7