Saxat ur kvällsstunden

Kvällsstunden vecka 1 – 2019

Myrna Loy kunde uttrycka mer med ett höjt ögonbryn än andra skådespelare klarade av med ett helt filmmanus. Ändå bortsåg Oscar-juryn från henne ända fram till 1991. Myrna Loy, som hade en svensk morfar, slog igenom på 1930-talet, inte minst genom ”Den gäckande skuggan”. Det var hårda ekonomiska tider i USA, och folk hade ett starkt behov av att fly undan vardagsbekymren in i biomörkret. Med sitt kortklippta hår hamnade Myrna Loy i ett annat fack än de långhåriga gudinnelika konkurrenterna. Hon fick spela självständiga kvinnor, käcka livskamrater som aldrig sviktade. Det gick hem. 1936 utsågs Myrna Loy till ”Filmens drottning”. Hon blev skådespelerskan som männen ville gifta sig med och som kvinnorna ville likna.

Läs vidare…

Redan vikingarna firade yule

Ur Kvällsstundens julbilaga 2018.
Vi firar jul för att markera Jesu födelsedag men många av våra jultraditioner går tillbaka till tiden innan kristendomen, till vikingarna och andra nordiska stammar. Som julskinkan, granen, julkransen och även ordet jul.

Läs vidare…

Vår meste hockeymålis – någonsin!

Ur Kvällsstunden vecka 51 – 2018.
Med Leif ”Honken” Holmqvist mellan stolparna skakade Tre Kronor den ryska björnen. Publiken skrek sig hes när folkhjälten stoppade puckarna. Till och med kungen jublade – och medaljerade Sveriges mesta ishockeymålvakt genom tiderna.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 51 – 2018

Karin Falck var med när den svensk televisionen tog sina allra första stapplande steg. Efter en kort utbildning var det dags för Karin och hennes kolleger att försöka göra tv, trots att de flesta inblandade kunde ungefär lika lite. Redan 1958 ledde Karin Falck Sveriges Televisions första ungdomsprogram. Alla såg snabbt att hon har en personlighet som går rakt igenom tv-rutan. I vår artikel berättar hon bland annat om traumat när hennes man Åke Falck dog och om paniken när hennes lilla son blev kidnappad utanför ett bibliotek i Stockholm.

Kvällsstunden vill med detta också önska alla våra läsare en riktigt GOD JUL!

Läs vidare…

Barnen gjorde succé i Furuvik

Ur Kvällsstunden vecka 50 – 2018.
Furuviksparken är idag en av Sveriges populäraste djur- och nöjesparker. Men en gång i tiden lockade den också många besökare med sina cirkusföreställningar…

Läs vidare…

Ett toppjobb med bästa utsikten

Ur Kvällsstunden vecka 50 – 2018.
Många kunder blir förvånade när Paulina Riström kommer för att göra sitt jobb. Ännu i dag är det ovanligt med kvinnliga sotare. Men att Paulina skulle bli just sotare var emellertid ingen självklarhet.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 50 – 2018

Årets Lucia? Nej, Thomas Di Leva blev inte Lucia i Kvällsstunden i år heller, trots att han har garderoben för det. Han pryder vårt omslag för att han är från Gävle, som är centralorten i detta landskapsnummer om Gästrikland. I början uppträdde Thomas Di Leva som en särling, men med tiden har han blivit folkkär. Ja, han har till och med deltagit i ”Så mycket bättre” i TV 4. Såväl mormödrar som deras barnbarn går på hans konserter. Kaftanerna, leendet, vegetarianismen och det långa håret signalerar en mild personlighet. Därför var vi några som höjde på ögonbrynen när Thomas Di Leva 1993 sparkade in dörren på en taxi, efter att någon kallat honom för bög. Vår rymdblomma, som faktiskt är ganska storväxt, visade sig ha taggar.

Läs vidare…

Svängsta – den siste store saxaren

Ur Kvällsstunden vecka 49 – 2018.
Gösta ”Svängsta” Svensson var den siste svenske höjdhopparen i sitt slag. När han avled i oktober gick också en klassisk teknik, saxstilen, i graven.
Efter honom trädde dykstilen in på idrottsarenan för att i slutet av 1960-talet för gott ersättas av dagens flopstil.

Läs vidare…

Antons livsverk lever fortfarande

Ur Kvällsstunden vecka 49 – 2018.
Tiden går fort när man har trevligt. Tänk att det redan gått 80 år sedan Kvällsstundens allra första nummer kom ut den 7 december 1938! Allt började med bondsonen Anton Olsson, en man som i all vänlighet skar öronen av folk.

Läs vidare…

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Rolf Olofsson. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Bror Pettersson
  Bror Pettersson
  2019-02-14T17:54:08+0000
  Helt perfekt tidning!Nöjd
  Conny Herbertsson
  Conny Herbertsson
  2019-01-15T16:01:15+0000
  Mycket innehållsrik,läsvärd i högsta grad.
  Monica Werner
  Monica Werner
  2019-01-01T22:48:09+0000
  Att det är en riktig papperstidning som vi faktiskt inte upptäckt förrän vi själva nått 80-årssträcket. Längtar efter den då det är mycket att läsa för oss bägge två. God fortsättning på 2019 från två som tänker hänga medläsa mer
  Sölve Dahlberg
  Sölve Dahlberg
  2018-12-08T20:56:49+0000
  Jag trivs med Kvällstunden.Det är blandat i den.För var och en.
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7