Saxat ur kvällsstunden

Kvällsstunden vecka 49 – 2018

Hipp, hipp hurra! Den 7 december 2018 fyller Kvällsstunden 80 år. I detta jubileumsnummer av Kvällsstunden unnar vi oss därför att blicka tillbaka lite på åren som gått sedan starten 1938. Följ med oss på en nostalgitripp och få svar på:
Hur har tidningen förändrats genom åren? Vad skrattade man åt för 60 år sedan? Vad åt man till kaffet i slutet av 1930-talet? Hur såg annonserna ut i Kvällsstunden på 1960-talet…?

Anton Olsson, Kvällsstundens grundare och tidningens chefredaktör i nästan 40 år, ler nog en smula i sin himmel när han konstaterar att hans tidning, 80 år efter starten, fortfarande lever – och har hälsan. Eller vad tror du?

Läs vidare…

Hon skulle bli deras ”surrogatbarn”

Ur Kvällsstunden vecka 48 – 2018.
Pigan Svea övertalades att ställa upp på sex för att föda sin husbondes barn. Nu har Sveas barn, Margareta Burman, skrivit en bok om vad hennes mamma utsattes för.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 48 – 2018

Tuperad frisyr, massor av ögonskugga och bus i blicken. Dusty Springfield var tillsammans med Beatles en av de första brittiska artisterna att slå igenom i USA. 1965 valdes hon till världens bästa sångerska. Dusty har gjort succé med en hel rad odödliga hitlåtar, eller vad sägs om Son of a Preacherman, I Only Want to be with You och You Don’t Have to Say You Love Me. Visst börjar man småsjunga på låtarna så fort man bara hör de där låttitlarna?
På 1970-talet fick Dusty problem med både droger och sina managers. Hon fick dra sig fram som körsångerska. Allt vände 1987 när Dusty vid nästan 50 års ålder började samarbeta med den då mycket framgångsrika popduon Pet Shop Boys. Dusty Springfield är denna veckas Nöjesprofil.

Läs vidare…

Hennes modeller löste mordgåtor

Ur Kvällsstunden vecka 47 – 2018.
Hon var kvinna och hon hade ingen formell utbildning. Trots detta var hon en viktig del av att kriminaltekniken i USA utvecklades under 1940- och 1950-talen. Frances Glessner Lee byggde modeller av brottsplatserna.

Läs vidare…

Öppnade bed and breakfast – i Frankrike

Ur Kvällsstunden vecka 47 – 2018.
De hade en dröm och de förverkligade den. På långt avstånd från rutiner och svenskt novemberväder öppnade Lotta och Gunnar Thörn från Gävle ett bed and breakfast i södra Frankrike.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 47 – 2018

Konstnären John Bauer är nuförtiden mest känd för sina troll i mystiska dunkla skogar. Han har kanske mer än någon annan skapat bilden av den svenska sagoskogen. Men John Bauer gjorde också en och annan färgsprakande illustration. Den här är målad till Trollkarlens kappa i den legendariska sagosamlingen Bland tomtar och troll. John och hans fru Ester Ellqvist, om också var konstnär, bodde lantligt i Grännatrakten. John hade stort behov av att bo nära naturen, bland annat för att få inspiration till sina målningar. Men Ester Ellqvist längtade hela tiden tll Stockholm, hon avskydde att bo ”med trollkummel och jättestup och detta ideliga böljeskvalp”.

Läs vidare…

I Halland ”bingade” även männen

Ur Kvällsstunden vecka 46 – 2018.
Visste du att hallänningarna var fenor på att sticka? Även männen på bondgårdarna stickade för fulla muggar på lediga stunder. På halländska kallades det att ”binga”.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 46 – 2018

Grovkorning humor är Hallandskomikerna Stefan och Kristers varumärke. Deras buskisrevyer på Vallarna i Falkenberg har varit publiksuccéer i åratal. Här syns Anna Carlsson och Jojje Jönsson i ”Jäkelskap i kikar’n”. I humorn ingår våldsamt överspel, tjocka glasögon och rekordgrötig dialekt. Det finns nog bara två lägen: antingen skrattar man läppen av sig, eller så byter man kanal. Stefan och Kristers skämt går ofta under midjan. Kulturnämnden gillade inte humorn, och stämplade den som ”porr”. Arrangören vägrades ekonomisk uppbackning. I veckans nummer, med fokus på Halland, kan ni läsa en intervju med Stefan och Krister. Där berättar de var de fått sin humor ifrån. Vi kan avslöja att Kvällsstunden inspirerat till en del av roligheterna.

Läs vidare…

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Rolf Olofsson. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Bror Pettersson
  Bror Pettersson
  2019-02-14T17:54:08+0000
  Helt perfekt tidning!Nöjd
  Conny Herbertsson
  Conny Herbertsson
  2019-01-15T16:01:15+0000
  Mycket innehållsrik,läsvärd i högsta grad.
  Monica Werner
  Monica Werner
  2019-01-01T22:48:09+0000
  Att det är en riktig papperstidning som vi faktiskt inte upptäckt förrän vi själva nått 80-årssträcket. Längtar efter den då det är mycket att läsa för oss bägge två. God fortsättning på 2019 från två som tänker hänga medläsa mer
  Sölve Dahlberg
  Sölve Dahlberg
  2018-12-08T20:56:49+0000
  Jag trivs med Kvällstunden.Det är blandat i den.För var och en.
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7