Kära läsare!

Jag heter Ulla Mossgård och är Kvällsstundens matskribent. Här publicerar jag varje vecka mina recept digitalt. Det är samma recept som finns i tidningen men med fördelen att du som är prenumerant kan komma åt recepten precis när och där du vill, utan att ha med dig din papperstidning. Välkommen in i mitt kök!

Bakad rotselleri med smörstekt mandel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bakad rotselleri med smörstekt mandel. En smula tidskrävande kanske men annars är denna vegetariska lunchrätt både god och enkel att göra.
[good_old_share]

Bakad rotselleri med smörstekt mandel

4 portioner
ugn 175 grader

Detta behöver du:
800 g rotselleri
1 dl grovt hackad, skållad mandel
50 g smör
1 msk finrivet citronskal
1 nypa flingsalt
2 dl blandad sallad från påse

Gör så här:
Tvätta rotsellerin väl. Dela den på mitten. Lägg halvorna med snittytan nedåt i en smord ugnssäker form. Ställ in i ugnen tills den blir mjuk; det tar ca 1,5 timme. Stek den hackade mandeln i smöret i en stekpanna tills den är gyllene. Ta ut rotsellerin då den är färdig och skär den i bitar. Lägg upp den på ett serveringsfat och häll mandelsmöret över. Strö över citronskal och lite flingsalt. Toppa med sallad.

Du är på väg att logga ut.
Vill du fortsätta?

Just nu har du inga aktiva prenumerationer på E-TIDNINGEN eller TALTIDNINGEN.
Välj ett alternativ nedan för att köpa och aktivera önskad digital prenumeration av Kvällsstunden.

Saknar du ett webbkonto? Du skapar enkelt ett kostnadsfritt konto härifrån.