rättelser

Rätt skall vara rätt – och rätta oss om vi har fel…

Skicka ett mejl till redaktion@tidningshuset.com om du ser något fel i tidningen eller på hemsidan som du tycker borde rättas till.

Kvällsstunden vecka 38, 2018

Fel titel

I artikeln om de franska presidenternas Harpsund i nummer 38 råkade vi ge den tyske förbundskanslern Helmut Kohl en felaktig titel, vilket vi ber om ursäkt för.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 36, 2018

Fel namn på V-Gurra…

I Kvällsstunden nummer 36 råkade vi ge kung Gustav V ett delvis nytt namn. Detta har många läsare upptäckt och påtalat för oss. 

Tack för att ni är både uppmärksamma och engagerade!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 23, 2018

Ledord saknas i Stora krysset 23!

I Stora krysset vecka 23 saknas ett ledord. Ledordet som saknas skall in under “By som Heidi A. kommer ifrån” och hänvisar till den lodräta raden. Ledordet som skall in här är: “Görs landet av sin regering”.
Tack till Esbjörn Jansson för uppmärksamheten!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 23, 2018

Fel telefonnummer!

I Kvällsstunden vecka 23 finns en artikel om Alcatraz. Här finns också en hänvisningsruta med information om hur man beställer boken “Alcatraz” av Jon Forsling. I tidningen har en siffra fallit bort från telefonnumret. Vill du ringa och beställa boken gör du det på telefon: 08-30 34 62 och inget annat.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 18, 2018

Fel karta!

Nej då, Närke har inte flyttat norrut… Flera av er läsare har uppmärksammat oss på att kartan som inleder Sverigeresan vecka 18 inte markerar ut landskapet Närke (som ju är temat) utan Ångermanland!! Ett nesligt misstag som av outgrundlig anledning gått förbi alla korrekturläsande ögon. Vi ber såklart alla stolta närkingar (och ångermanlänningar) om ursäkt för detta.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 14, 2018

Fel i Stora Krysset 14!

Prenumerant Nils Wemmenhed skriver följande till oss:
“I Stora Krysset 14 i Kvällsstunden borde rimligen i rutan “Ändrande” istället för presens particip ha stått “Ändrade”. Svaret “OMDANADE” är ju perfekt particip…”
Ja men så är det ju så klart! Tack Nils för rättelsen!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 10, 2018

Fel i Stora Krysset 10! I Stora Krysset har en bokstav ställt till det en aning i ett av de lodräta orden. Nyckeln SALTOMORTALER skall givetvis vara SALTOMORTALEN. Vi beklagar detta!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 9, 2018

Mera mjöl! I receptet “Muffinssemlor”på veckans matsida har en betydande del av mjölet fallit bort. Det ska vara 3 1/4 dl mjöl och inget annat. Vi beklagar detta!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 5, 2018

Fel i Lilla Krysset 5. Här saknas det tyvärr en fråga på vågrätt 9. Frågan skall vara: “Näst översta stämman i fyrstämmig sats

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 50, 2017

Mjölet till pepparkaksrulltårtan. I receptet till pepparkaksrulltårtan i nummer 50 har tyvärr mängden mjöl fallit bort. Två deciliter vetemjöl ska det vara för att göra kakan.


Redaktionen

Kvällsstunden vecka 49, 2017

Dubbelfel i nummer 49. Tryckfels-Nisse var ovanligt stygg i nummer 49. Dels ville han göra gällande att den siste ryske tsaren inte var Nikolaj II, dels att det inte var K O Hallman som skrev Sportprofilen. Fy!


Redaktionen

Kvällsstunden vecka 47, 2017

En lösning saknas i 3 x 3 i nummer 47. På veckans 3 x 3 har samma svar råkat komma in två gånger. De korrekta svaren till frågorna är: 

 1. J. C. ”Jesse” Owens
 2. Denali/Mnt McKinley
 3. Hemsöborna


Redaktionen

Kvällsstunden vecka 45, 2017

Fel lösning till Nian i nummer 45. På sidan 26 har dessvärre fel lösning till “Nian”publicerats. Det råkade bli samma som veckan innan. Så här kommer nu den rätta lösningen:

 

avge eagle (golfslag) egal (likgiltig) etage gall (ofruktsam) galt gate (utgång till flygplan) gavel gelé -a glav (svärd) glete (blyoxid) lagt lega (djurs liggplats/hyra) legal legat (testamentsgåva) tagel talg tegel TEGELVALV vagel.

 

Vi tackar Maj-Lis Anderstedt för att hon uppmärksammade oss på detta.


Redaktionen

Kvällsstunden vecka 40, 2017

Fel i Stora krysset nr 40. I Stora krysset nr. 40 finns frågan “D Trumps dotter”. Frågan är felaktig,  den ska istället vara “D Trumps före detta fru”. Tack till Inez Bylund för att du uppmärksammade oss på denna felaktighet!


Redaktionen

Veckans tidning

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Claes Nero. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Sölve Dahlberg
  Sölve Dahlberg
  2018-12-08T20:56:49+0000
  Jag trivs med Kvällstunden.Det är blandat i den.För var och en.
  Lasseman Svensson
  Lasseman Svensson
  2018-10-15T20:09:11+0000
  Jag är 67 år inne på mitt snart 68:tionde år och är inte allt för gammalmodig, jag gillar Kvällsstunden och finner ro i att bläddra i denna tidning. Som sagt det är trevligt att bläddra i en riktig tidning i denna digitaliserade värld.
  Gunnar Johansson
  Gunnar Johansson
  2018-09-27T11:18:32+0000
  Kvällsstunden är en riktig "Läsetidning" och med äsvärda artiklar från äldre dagar till nutid Tidningen är svår att vara utan helt enkelt
  Christina Ögrim
  Christina Ögrim
  2018-05-16T13:42:08+0000
  ETT STORT JUBILEUMSGRATTIS till Kvällsstunden 80 år! Jag förstår verkligen varför ni finns kvar efter 80 år. Det är en tidning som jag läser med förtjusning och förväntan. Tittar ivrigt och längtansfullt efter brevbäraren varje tisdag. Älskar er traditionella och lättlästa layout. Modernisera för allt i världen ingenting! Njutningen av att läsa en äkta papperstidning i behändigt format - HELT UTAN ANNONSER - är ovärderlig. Era artiklar och reportage är alltid intressanta och läsvärda. Många gånger om celebriteter från förr i tiden, och som verkligen behöver dras fram ur glömskan. Det blir för mig en nostalgitripp down the memory lane. Er digitala service gör det enkelt, bekvämt - och gratis - att lämna tävlingssvar. Sedan är det bara att ivrigt invänta lottvinsterna. Dessutom är det perfekt storlek på korsordsrutorna, så texten blir lättläst för en starropererad. Nu i vecka 20 har Kvällsstunden dessutom förärat mig med en helsida om "Rännstensungen från Götgatan 83". Det har gjort mig alldeles varm om hjärtat och oerhört stolt och glad. Då kan jag inte göra annat än att ge Kvällsstunden FEM SKINANDE GULDSTJÄRNOR
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7