rättelser

Rätt skall vara rätt – och rätta oss gärna om vi har fel…

Skicka ett mejl till redaktion@tidningshuset.com om du ser något fel i tidningen eller på hemsidan som du tycker borde rättas till.

Kvällsstunden vecka 47, 2021

Fel i Stora krysset 47

I Stora Krysset nummer 47 har det tyvärr ”fallit bort” en ruta. Svaret till ”Tar pugilisten till”, får helt enkelt inte plats, rutan till den sista bokstaven fattas.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 41, 2021

Fel i Bildkrysset 41 

I Bildkrysset vecka 41 finns nyckeln “Delstat i USA”. Här kommer svaret tyvärr bli felstavat, då ett “A”har blivit ett “E”.

 

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 36, 2021

Fel i Lilla krysset 36 

I Lilla krysset vecka 36, lodrätt 11, skall det stå “Ekberg” och inte “Ekman”.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 35, 2021

Fel i Stora krysset 35 

I Stora krysset vecka 35 har tryckfelsnisse varit i farten igen. I en av nycklarna står det VETE. Korrekt nyckel skall vara VÄTE.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 34, 2021

Fel i Stora krysset 34 

I Stora krysset vecka 34 finns en nyckel som lyder “DOTTER TILL SYSTER”. Denna nyckel är fel och borde istället vara “SON TILL SYSTER” för att svaret skall bli riktigt. Vi beklagar missen.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 33, 2021

Fel i Stora krysset 33 

I Stora krysset vecka 33 finns en nyckel som lyder “Närketidning”. Denna nyckel är fel och borde istället vara “Känt uppslagsverk”. Tack till Gerd Stenberg för tillrättavisningen. Vi beklagar missen.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 33, 2021

Dubbelfel i fiskartikeln. 

I artikeln om våra (nästan) bortglömda matfiskar som vi hade vecka 33 letade det sig in lite “fula fiskar”, både i text och bild. Detta lät naturskribenten, författaren och fiskexperten Hasse Jansson oss förstå:

Guldsparider, eller på svenska guldbraxen (Sparus aurata).

– Fiskbilden på första sidan, vecka 33, 2021 som ska illustrera sista sidans artikel om bortglömda “svenska” matfiskar visar två stycken GULDSPARIDER, eller på svenska guldbraxen (Sparus aurata) – utbredning södra Atlanten och Medelhavet. Det är en vanlig odlingsfisk i Medelhavet, och som importerad allt oftare förekommande i svenska fiskdiskar. På engelska heter den Golden sea bream, bream=braxen. Sedan heter det inte “En av de bortglömda matfiskarna är braxen, av arten karpfiskar…” Det borde istället ha formulerats att braxen är en art i familjen karpfiskar.
 
Vi tackar Hasse Jansson för både tillrättavisandet och lektionen i fiskkunskap och beklagar samtidigt felaktigheterna. 

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 32, 2021

Ett vikingaskepp i raketfart? 

Nej ingalunda. I artikeln om Sigrid Storråda i nr 32 angavs fel hastigheter för vikingaskeppet. Skeppets maxfart med motor är tio knop och när man ror kan båten komma upp i maximalt sex knop. Vid en segling till Hamburg år 2000 kom Storråda upp i imponerande 13 knop.

Vi beklagar de felaktiga uppgifterna i tidningen och tackar alla uppmärksamma läsare för att ni såg det som vi borde ha sett.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 29, 2021

Dubbelel i Stora krysset 29 

I Stora krysset vecka 29 har det letat sig in två felaktigheter. Ordet “IMMIG” fick i detta kryss bli både nyckeln – och svaret. I en annan nyckel står det “TÄTT BUSKAGE”. Byt ut denna nyckel mot “MISSUNNSAMT” istället så kommer det gå ihop sig betydligt bättre. Vi beklagar felen och tackar Gerd Stenberg och flera andra för att ni är uppmärksamma.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 22, 2021

En borttappad fortsättningspil. 

På Stora Krysset vecka 22 har en liten högervriden fortsättningspil fallit bort. På nyckeln “Ordning och reda” skall svaret bestå av sju bokstäver,

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 19, 2021

Rumphuggen inledningsspalt.

I mitt Inledningsvis denna vecka har Kristi himmelsfärd inte fått en fullständig förklaring. Meningen som föll bort i krönikan är följande:

”På Kristi himmelsfärdsdag lämnade Jesus jorden och fördes upp till himlen, enligt Nya Testamentet.”

Marc Löfgren

Kvällsstunden vecka 14, 2021

Fel Örträsk på kartan.

I Kvällsstundens vecka 14 publicerades en felaktig karta till artikeln om “När dammen i Örträsk brast”. Det var dessvärre “fel” Örträsk som markerades ut. Detta var något som bland annat Hans E Andersson i Tranås uppmärksammade oss på. Här följer därför en (förhoppningsvis) mer korrekt kartbild på Örträsk och dess omgivning. Vi beklagar slarvet.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 8, 2021

Dumt i Bildkrysset 9.

I Kvällsstundens bildkryss vecka 9 blev svaret till ”resandefolk” ”tattare”. Kvällsstunden beklagar djupt detta olämpliga svar. Resandefolket gick förr under benämningen tattare eller zigenare, benämningar som i dag anses nedsättande.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 9, 2021

Mer än ett podium.

På Stora krysset vecka 8 finns nyckeln PODIUM. Detta skall istället vara PODIER, alltså i plural. Tack Nils af Geijerstam för att du uppmärksammade oss på detta.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 5, 2021

Litet fel i Stora krysset.

På stora krysset vecka 5 har konstruktören halkat lite på tangentbordet. Nyckeln VÅTSRV ska naturligtvis vara VÅTARV

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 5, 2021

Fel årtal under bilden.

På uppslaget i nummer 5, det om Melodifestivalen och ESC, slank ett felaktigt årtal in under bilden med Lill Lindfors. Året som Sverige anordnade ESC var 1985 och inte 1987 som angavs i tidningen. 

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 2, 2021

Mera smör!

På matsidan vecka 2 smög det sig in ett fel i receptet på rågkakor (kaffekakor). Det ska vara 400 gram smör i stället för 200 gram. Det är en stor sats som räcker till cirka 100 kakor i stället för 50 som angavs.
Vi beklagar felet.

 

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 2, 2021

Fel i Bildkrysset vecka 2

I Bildkrysset vecka 2, under bilden, längst till vänster högst upp, efterfrågas Leas bror. Detta är fel! Vi efterfrågar istället “Leas far”. Vi beklagar felet.

 

 

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 1, 2021

För lite gult i Bildkrysset…

I Bildkrysset vecka 1 saknas det gul färg i några rutor. Lösningen bör ändå bli densamma om man fokuserar på orden mellan pilarna istället.

 

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 49, 2020

Fel i Bildkrysset vecka 49

I Bildkrysset vecka 49 har det letat sig in en felaktig nyckel. På ett ställe står det BILMÄRKE. Svaret du förhoppningsvis får fram med hjälp av kringliggande nycklar är inte ett bilmärke. Inte så mycket annat heller faktiskt… Det estländska ordet för fåglar är nog så nära man kommer. Vi beklagar missen.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 49, 2020

En liten siffermiss i 3 x 3

I veckans 3×3 söks en person som påstås ha en speciell relation till “elva”, vilket vid pressläggning stämde. Idag är dock relationen till “tolv” än varmare…

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 46, 2020

Fel i Stora krysset vecka 46

I Stora krysset 46 har följande fel letat sig in: I svaret till ordet “BJÖRNKLOÖRTERNA” får man fram ettt B där det borde varit ett K. 

Tack till Rolf Lundin och Bernt Rutström för att ni uppmärksammade oss på detta. Vi beklagar missen.

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 38, 2020

Dubbelfel i artikeln om prins Bertil.

I artikeln om prins Bertil och Lilian i Kvällsstunden vecka 38, uppgavs fel år för prins Bertils död. Rätt årtal ska vara 1997. Dessutom hade de romerska siffrorna kastats om när det gäller nuvarande kungens namn som naturligtvis ska vara Carl XVI Gustaf och inget annat. Vi beklagar felen.                               

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 36, 2020

Fel lösning på Sudokut och Lilla krysset vecka 36

Tyvärr publicerades fel lösning till både Sudoku och Lilla krysset förra veckan. Här kommer de rätta lösningarna!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 22, 2020

Fel i Bildkrysset nummer 22

Det har tyvärr blivit fel i bildkrysset nummer 22. Det gula färgfältet för det sista ordet  har hamnat fel, det ska vara 5 gula rutor istället för 3.
Både det felaktiga svaret samt det rätta kommer så klart att godkännas vid dragningen. Vi beklagar detta!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 21, 2020

Rätt lösning till bildkrysset nummer 13

I veckans nummer har korsordslösningen ersatts med själva korsordet. Vi ber om ursäkt, här kommer den rätta lösningen.

Vi beklagar detta!

Redaktionen

 

 

Kvällsstunden vecka 20, 2020

Fel i Stora krysset nr 20 

Det har blivit fel i frågan där det står: “Dess läge är i nordostra Skåne”. Den korrekta frågan ska vara “Dess läge är i nordVÄSTRA Skåne”

 

Vi beklagar detta!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 20, 2020

Fel i Bildkrysset nummer 20

I bildkryss nummer 20 har det smugit sig in ett fel.
I svaret till nyckeln ”Par i renoxar” ska en bokstav egentligen vara ett ”j”, men för att få ihop med det övriga måste lösningen i stället innehålla ett ”i”. Vi ber om ursäkt

Både det felaktigt stavade svaret samt det rättstavade kommer så klart att godkännas vid dragningen. Vi beklagar detta!

Redaktionen

Kvällsstunden vecka 19, 2020

Det blev ett fel i recept på Skållat rågbröd, här kommer receptet med rätta beskrivning:

 
Skållat rågbröd
6 limpor
ugn 250 grader först och sedan175 grader
2-2 ½ liter grovt rågmjöl
1 liter kokande vatten
100 g jäst
½ dl sirap
2 msk olja
2 tsk salt
3-4 dl vetemjöl
1 dl kaffe med lite strösocker i
 
Lägg 1 liter av rågmjölet i en bunke och häll det kokheta vattnet över. Rör om och låt det stå 2-3 timmar eller över natten. Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Blanda, gärna i hushållsassistent, jäst, sirap, olja, salt och det skållade rågmjölet. Tillsätt resten av rågmjölet och vetemjölet, lite i taget, tills degen blir lagom fast. Knåda den ordentligt. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek. Dela och forma den till 6 limpor och lägg dem på en smord bakplåt. Låt limporna jäsa under bakduk i 30 minuter. Nagga limporna, sätt in dem i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda i 40-50 minuter. Gör som min mamma – pensla limporna med kaffe med lite socker i. Då får de en vacker brun yta.

Redaktionen

INFORMATION MED ANLEDNING AV CORONA

Kvällsstundens redaktion arbetar just nu med begränsad bemanning och under denna coronaperiod kan det tidvis vara lite svårare att komma i kontakt med oss. Vi hoppas på din förståelse.

 

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejla kundtjänst: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Marc Löfgren. Alla kontaktuppgifter till redaktionen hittar du här.

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Dela på facebook
Dela Kvällsstunden!
5/5
Kvällsstunden
5.0
Based on 32 reviews
drivs av Facebook
Gunilla Segerlund
Gunilla Segerlund
2021-11-13T14:29:34+0000
Bra,intressant läsning,fina bilder, brett utbud och trevliga romaner. Min tidning skickar jag vidare till några... pensionärer som inte har råd att köpa egna tidningar, så den är välläst. Skriver också av en del äldre recept som glömts bort idag. Bra. Tack för en mycket bra tidning.läsa mer
Marie-Louice Börjesson
Marie-Louice Börjesson
2021-03-07T13:11:44+0000
Bra reportage som sträcker sig inom alla kategorier.Ur historisk synpunkt, Fantastisk. Inga lögner bara fakta.Man... blir harmonisk bara av att veta att den återkommer 1 ggr/vecka! ❤️Tack även för era klurigheter såsom bl.a korsorden.läsa mer
Britt Gustafsson
Britt Gustafsson
2020-11-10T17:46:32+0000
Den innehåller mycket intressanta reportage
Ulf Löfström
Ulf Löfström
2020-10-22T22:34:16+0000
En bra tidning, sprider inte lögner som kvällstidningarna, berättar fina historier o reportage om det som hänt.
Nils Dahlgren
Nils Dahlgren
2020-10-21T15:25:27+0000
I stort sett allting, utom en del gnällspikar på "insändarsidorna"! En utomordentligt bra tidning. Intressant,... underhållande, bildande!😊😃läsa mer
Janne Ek
Janne Ek
2020-09-22T07:33:25+0000
Bra och intressant läsning, allmänbildande
Alf Ahlstedt
Alf Ahlstedt
2020-05-08T07:14:51+0000
Staffan Kvist
Staffan Kvist
2020-04-02T13:17:31+0000
Att läsa reportagen är så spännande
Inga-Lisa Gustavsson
Inga-Lisa Gustavsson
2020-01-16T18:53:48+0000
Många fina reportage om olika orter i Sverige, dessutom gammaldags romaner och noveller.
Inga-Britt Gustafsson
Inga-Britt Gustafsson
2019-11-04T15:50:33+0000
Intressanta artiklar, både historiska och i realtid. Rogivande, avstressande läsning. Gillar den lite gammeldags... känslan, både namnet och typsnittet känns trevligt. Har fått vänner att både prova tidningen och bli prenumeranter 🙂läsa mer
Bertil Berg
Bertil Berg
2019-10-06T08:29:07+0000
Bra reportage, blandat historiskt & nutid
Rune Ljungströmmer
Rune Ljungströmmer
2019-07-10T17:05:05+0000
Mycket läsning för mycket lite pengar, delar med grannen dessutom😍
Sune Hedström
Sune Hedström
2019-05-01T07:17:40+0000
Reportage om intressanta personer från förr.
Gun-Britt Wittgren
Gun-Britt Wittgren
2019-04-09T13:45:46+0000
Mycket att läsa både dåtid och nutid
Kent Eriksson
Kent Eriksson
2019-04-04T20:06:00+0000
En allmänbildande tidning med intressanta artiklar om vår historia, kultur, natur och nöjesprofiler. Finurliga korsord... och lärorika teman om våra landskap. Alltid överraskande texter. Lär känna Sverige, läs Kvällsstunden. Skönt befriat från kändistrams, latte-eufori och hälsofrälsning 😎läsa mer
Jonny Lundström
Jonny Lundström
2019-03-31T19:20:30+0000
Tycker att mycket är bra med Kvällsstunden. Främst Noveller och "Läsarnas egna berättelser" Även kul att läsa om... Skådespelare och artister. Korsordet är bra. Helt enkelt en mångsidig tidning.läsa mer
John Tjörngren
John Tjörngren
2019-02-23T17:02:42+0000
Många intressanta artiklar !
Conny Herbertsson
Conny Herbertsson
2019-01-15T16:01:15+0000
Mycket innehållsrik,läsvärd i högsta grad.
Monica Werner
Monica Werner
2019-01-01T22:48:09+0000
Att det är en riktig papperstidning som vi faktiskt inte upptäckt förrän vi själva nått 80-årssträcket. Längtar efter... den då det är mycket att läsa för oss bägge två.God fortsättning på 2019 från två som tänker hänga medläsa mer
Sölve Dahlberg
Sölve Dahlberg
2018-12-08T20:56:49+0000
Jag trivs med Kvällstunden.Det är blandat i den.För var och en.
Lasseman Svensson
Lasseman Svensson
2018-10-15T20:09:11+0000
Jag är 67 år inne på mitt snart 68:tionde år och är inte allt för gammalmodig, jag gillar Kvällsstunden och finner ro i... att bläddra i denna tidning. Som sagt det är trevligt att bläddra i en riktig tidning i denna digitaliserade värld.läsa mer
Christina Ögrim
Christina Ögrim
2018-05-16T13:42:08+0000
ETT STORT JUBILEUMSGRATTIS till Kvällsstunden 80 år!Jag förstår verkligen varför ni finns kvar efter 80 år.Det är en... tidning som jag läser med förtjusning och förväntan. Tittar ivrigt och längtansfullt efter brevbäraren varje tisdag.Älskar er traditionella och lättlästa layout. Modernisera för allt i världen ingenting! Njutningen av att läsa en äkta papperstidning i behändigt format - HELT UTAN ANNONSER - är ovärderlig.Era artiklar och reportage är alltid intressanta och läsvärda. Många gånger om celebriteter från förr i tiden, och som verkligen behöver dras fram ur glömskan. Det blir för mig en nostalgitripp down the memory lane.Er digitala service gör det enkelt, bekvämt - och gratis - att lämna tävlingssvar. Sedan är det bara att ivrigt invänta lottvinsterna. Dessutom är det perfekt storlek på korsordsrutorna, så texten blir lättläst för en starropererad.Nu i vecka 20 har Kvällsstunden dessutom förärat mig med en helsida om "Rännstensungen från Götgatan 83". Det har gjort mig alldeles varm om hjärtat och oerhört stolt och glad. Då kan jag inte göra annat än att ge Kvällsstunden FEM SKINANDE GULDSTJÄRNORläsa mer
Kenneth Falk
Kenneth Falk
2018-04-24T15:45:54+0000
Några tycker att tidningens framtoning är gammalmodig, jag tycker det är en styrka. Att i denna digitaliserade värld få... hålla i en papperstidning som påminner om tidningarna som fanns när jag växte upp är en lisa för själen, för även om man hänger med något så när i det moderna mediabruset så känner man sig ganska vilsen ibland. Så snälla, vik inte av från Era traditioner. Dessutom gillar jag den redaktionella texten och dess innehållläsa mer
Ingrid Sjödin-Lindström
Ingrid Sjödin-Lindström
2018-02-18T13:34:30+0000
Mysig tidning, gillar Sverige-resan; vad finns i våra olika landskap.Gunillas kök och stök, bra maträtter och bak,... inte så komplicerade.Lagom svåra korsord och finurliga Naturfrågor.Sport, nöjes m fl profiler som blir roliga att minnas.Hela tidningen läsvärd.Hälsar Ingrid i Västerbotten.läsa mer
Birgitta Nilsson
Birgitta Nilsson
2018-02-15T10:55:49+0000
Jag ser fram mot att få denna tidning varje vecka.Den är så befriande fri från skvaller och har istället intressanta... artiklar om allt mellan himmel och jord.Fakta om nöjesprofiler från förr och nu, natur,geografi och läsarnas egna bidrag i form av foton,noveller och minnen.m.m..Att det finns en så här religiöst och politiskt oberoende tidning med fakta och underhållning i lätt tillgängligt format tycker jag är unikt.Personligen är jag också road av hjärngympan korsorden ger;-)läsa mer
Ann Christine Eriksson
Ann Christine Eriksson
2018-02-14T13:03:30+0000
En mycket bra tidning!
Ronny W-vik
Ronny W-vik
2018-01-18T08:28:20+0000
Undebar tidning är 33 år men tycker den är intressant
Ingrid Eriksson
Ingrid Eriksson
2017-12-01T10:04:49+0000
Har haft den för flera år sen ..tycker jättemycket om denna härliga tidning..lite nostalgi i den sååå Härligt!!!
Christina Lind
Christina Lind
2017-10-12T09:33:02+0000
Verkligen ett guldkorn. Mycket spännande och intressant läsning blandat med recept och korsord!
Bodil Widén
Bodil Widén
2017-10-02T16:51:16+0000
Cherstin Juhlin
Cherstin Juhlin
2016-05-03T08:56:21+0000
En spännande veckotidning som min 92-åriga mor gillar skarpt. Jag prenumererar på den, och där finns mycket läsvärt... från förr. Reportage om gamla sångare o skådisar, noveller, följetonger, korsord, roliga historier, mat- och bakrecept, Köp o Sälj, kontaktannonser, insändare m.m. ingen reklam.läsa mer
Anitha Säll
Anitha Säll
2016-04-28T14:46:56+0000
Läs alla recensioner

Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

radioRV7