om kvällsstunden

Kvällsstunden är en svensk oberoende veckotidning – politiskt och religiöst neutral och utan kopplingar till någon organisation eller intressegrupp. Tidningen är rikstäckande och utkommer en gång i veckan till sina prenumeranter.

Kvällsstunden 1938
Kvällsstunden 2018

Kvällsstunden då

Kvällsstunden startades redan 1938. Först i blygsam skala, som några förströelsesidor i Västmanlands Nyheter, men blev snart en egen bilaga i tidningen. Så småningom kunde Kvällsstunden bli en fristående tidning – på helt egna ben och med riksspridning. Tidningen växte och blev snabbt en populär tidskrift, både i Sverige och utomlands. Under en period var Kvällsstunden faktiskt den största svenskspråkiga tidningen i USA! Mannen som startade Kvällsstunden hette Anton Olsson och han kom att bli tidningens redaktör i nästan 40 år. Hans grundtanke med tidningen var att ge läsarna ”god, intressant och spännande förströelseläsning” samtidigt som den skulle vara ett slags ”folkbildningsuniversitet”. Antons ambition genomsyrar tidningen än i dag…

 

Kvällsstunden nu

Idag, mer än 80 år efter sin födelse, beskrivs Kvällsstunden ofta som ett “fenomen” och helt unik i sitt slag. Med sin lite udda form och framtoning är tidningen på flera sätt väsensskild från andra tidningar. Det som står att läsa i Kvällsstunden är till stor del sådant som du sällan – eller aldrig – hittar i annan svensk press eller media. Detta gör den till en av Sveriges mest älskade veckotidningar och vi vågar påstå att få tidskrifter kan stoltsera med en så trogen och hängiven läsekrets.

Kvällsstunden säljs bara via prenumeration och kan inte köpas som lösnummer. Den har idag en prenumererad upplaga på 36 400 exemplar (TS 2018). Antalet läsare är dock långt fler än vad den officiella upplagesiffran visar. En försiktig beräkning säger att det varje vecka samlas runt 100 000 läsare kring Kvällsstunden.

 

På insidan

Varje vecka fylls tidningen till bredden med intressanta och djupgående artiklar om nutid, om dåtid, om vårt eget land, om främmande länder, om historiska personer och om alldeles vanliga människor. Utöver det bjuds läsaren alltid på goda och lättlagade recept, följetonger, noveller, korsord, sudoku, tävlingar, serier och – inte minst – vår omtalade insändaravdelning där det är högt i tak och där det fria ordet verkligen råder!

 

Kvällsstunden på webben

Kvällsstunden hemsida har legat uppe sedan 1999. Syftet med hemsidan är främst att ge extra service till våra befintliga prenumeranter. Från hemsidan kan våra besökare bland annat teckna, förnya eller ge bort prenumerationer, utnyttja erbjudanden, adressändra, annonsera samt få svar på sina vanligaste frågor. 

På hemsidan publicerar vi också sporadiskt ett urval av artiklar, hämtade ur Kvällsstundens papperstidning, för att ge icke-läsare en chans att bekanta sig närmare med den. Vi vill dock poängtera att Kvällsstunden i första hand är en papperstidning och det är vår ambition att den skall få fortsätta vara det. Tryckt är tryggt – och trevligt! 

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Kalle Östgren. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  drivs av Facebook
  Bertil Berg
  Bertil Berg
  2019-10-06T08:29:07+0000
  Bra reportage, blandat historiskt & nutid
  Rita Faith
  Rita Faith
  2019-07-31T00:17:15+0000
  Man slipper skvaller Flera intressanta artiklar Trevlig , mysig tidning
  Michael Funke
  Michael Funke
  2019-07-16T20:41:04+0000
  Vilsamt att läsa, väldigt avkopplande.
  Rune Ljungströmmer
  Rune Ljungströmmer
  2019-07-10T17:05:05+0000
  Mycket läsning för mycket lite pengar, delar med grannen dessutom😍
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7