nytt i kvällsstunden

Barnen gjorde succé i Furuvik

Ur Kvällsstunden vecka 50 – 2018.
Furuviksparken är idag en av Sveriges populäraste djur- och nöjesparker. Men en gång i tiden lockade den också många besökare med sina cirkusföreställningar…

Läs vidare…

Ett toppjobb med bästa utsikten

Ur Kvällsstunden vecka 50 – 2018.
Många kunder blir förvånade när Paulina Riström kommer för att göra sitt jobb. Ännu i dag är det ovanligt med kvinnliga sotare. Men att Paulina skulle bli just sotare var emellertid ingen självklarhet.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 50 – 2018

Årets Lucia? Nej, Thomas Di Leva blev inte Lucia i Kvällsstunden i år heller, trots att han har garderoben för det. Han pryder vårt omslag för att han är från Gävle, som är centralorten i detta landskapsnummer om Gästrikland. I början uppträdde Thomas Di Leva som en särling, men med tiden har han blivit folkkär. Ja, han har till och med deltagit i ”Så mycket bättre” i TV 4. Såväl mormödrar som deras barnbarn går på hans konserter. Kaftanerna, leendet, vegetarianismen och det långa håret signalerar en mild personlighet. Därför var vi några som höjde på ögonbrynen när Thomas Di Leva 1993 sparkade in dörren på en taxi, efter att någon kallat honom för bög. Vår rymdblomma, som faktiskt är ganska storväxt, visade sig ha taggar.

Läs vidare…

Svängsta – den siste store saxaren

Ur Kvällsstunden vecka 49 – 2018.
Gösta ”Svängsta” Svensson var den siste svenske höjdhopparen i sitt slag. När han avled i oktober gick också en klassisk teknik, saxstilen, i graven.
Efter honom trädde dykstilen in på idrottsarenan för att i slutet av 1960-talet för gott ersättas av dagens flopstil.

Läs vidare…

Antons livsverk lever fortfarande

Ur Kvällsstunden vecka 49 – 2018.
Tiden går fort när man har trevligt. Tänk att det redan gått 80 år sedan Kvällsstundens allra första nummer kom ut den 7 december 1938! Allt började med bondsonen Anton Olsson, en man som i all vänlighet skar öronen av folk.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 49 – 2018

Hipp, hipp hurra! Den 7 december 2018 fyller Kvällsstunden 80 år. I detta jubileumsnummer av Kvällsstunden unnar vi oss därför att blicka tillbaka lite på åren som gått sedan starten 1938. Följ med oss på en nostalgitripp och få svar på:
Hur har tidningen förändrats genom åren? Vad skrattade man åt för 60 år sedan? Vad åt man till kaffet i slutet av 1930-talet? Hur såg annonserna ut i Kvällsstunden på 1960-talet…?

Anton Olsson, Kvällsstundens grundare och tidningens chefredaktör i nästan 40 år, ler nog en smula i sin himmel när han konstaterar att hans tidning, 80 år efter starten, fortfarande lever – och har hälsan. Eller vad tror du?

Läs vidare…

Hon skulle bli deras ”surrogatbarn”

Ur Kvällsstunden vecka 48 – 2018.
Pigan Svea övertalades att ställa upp på sex för att föda sin husbondes barn. Nu har Sveas barn, Margareta Burman, skrivit en bok om vad hennes mamma utsattes för.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 48 – 2018

Tuperad frisyr, massor av ögonskugga och bus i blicken. Dusty Springfield var tillsammans med Beatles en av de första brittiska artisterna att slå igenom i USA. 1965 valdes hon till världens bästa sångerska. Dusty har gjort succé med en hel rad odödliga hitlåtar, eller vad sägs om Son of a Preacherman, I Only Want to be with You och You Don’t Have to Say You Love Me. Visst börjar man småsjunga på låtarna så fort man bara hör de där låttitlarna?
På 1970-talet fick Dusty problem med både droger och sina managers. Hon fick dra sig fram som körsångerska. Allt vände 1987 när Dusty vid nästan 50 års ålder började samarbeta med den då mycket framgångsrika popduon Pet Shop Boys. Dusty Springfield är denna veckas Nöjesprofil.

Läs vidare…

Hennes modeller löste mordgåtor

Ur Kvällsstunden vecka 47 – 2018.
Hon var kvinna och hon hade ingen formell utbildning. Trots detta var hon en viktig del av att kriminaltekniken i USA utvecklades under 1940- och 1950-talen. Frances Glessner Lee byggde modeller av brottsplatserna.

Läs vidare…

Veckans tidning

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Claes Nero. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Sölve Dahlberg
  Sölve Dahlberg
  2018-12-08T20:56:49+0000
  Jag trivs med Kvällstunden.Det är blandat i den.För var och en.
  Lasseman Svensson
  Lasseman Svensson
  2018-10-15T20:09:11+0000
  Jag är 67 år inne på mitt snart 68:tionde år och är inte allt för gammalmodig, jag gillar Kvällsstunden och finner ro i att bläddra i denna tidning. Som sagt det är trevligt att bläddra i en riktig tidning i denna digitaliserade värld.
  Gunnar Johansson
  Gunnar Johansson
  2018-09-27T11:18:32+0000
  Kvällsstunden är en riktig "Läsetidning" och med äsvärda artiklar från äldre dagar till nutid Tidningen är svår att vara utan helt enkelt
  Christina Ögrim
  Christina Ögrim
  2018-05-16T13:42:08+0000
  ETT STORT JUBILEUMSGRATTIS till Kvällsstunden 80 år! Jag förstår verkligen varför ni finns kvar efter 80 år. Det är en tidning som jag läser med förtjusning och förväntan. Tittar ivrigt och längtansfullt efter brevbäraren varje tisdag. Älskar er traditionella och lättlästa layout. Modernisera för allt i världen ingenting! Njutningen av att läsa en äkta papperstidning i behändigt format - HELT UTAN ANNONSER - är ovärderlig. Era artiklar och reportage är alltid intressanta och läsvärda. Många gånger om celebriteter från förr i tiden, och som verkligen behöver dras fram ur glömskan. Det blir för mig en nostalgitripp down the memory lane. Er digitala service gör det enkelt, bekvämt - och gratis - att lämna tävlingssvar. Sedan är det bara att ivrigt invänta lottvinsterna. Dessutom är det perfekt storlek på korsordsrutorna, så texten blir lättläst för en starropererad. Nu i vecka 20 har Kvällsstunden dessutom förärat mig med en helsida om "Rännstensungen från Götgatan 83". Det har gjort mig alldeles varm om hjärtat och oerhört stolt och glad. Då kan jag inte göra annat än att ge Kvällsstunden FEM SKINANDE GULDSTJÄRNOR
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7