Marianne och Lotta ger ut sina egna böcker

Läsarnas egna berättelser är ett uppskattat inslag i Kvällsstunden. Nu har det också blivit populärt att ge ut egna böcker. Två som gjort detta är Marianne Sollander och Lotta Hallberg, båda boende i Västerås.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 46 – 2017

Förr var Glada Hudik bara ett begrepp som få visste var det härstammade ifrån, nämligen träpatronernas glada dagar på Stadshotellet i Hudiksvall. Men nu står Glada Hudik för något helt annat, nämligen teater med utvecklingsstörda skådespelare. Glada Hudik-teatern med Pär Johansson (bilden) som primus motor och verksamhetsledare har blivit en formidabel succé. Med föreställningen Elvis har Glada Hudik-teatern uppträtt i flera svenska städer – men också i New York. Totalt har mer än 170 000 personer sett den. I dag bedriver teatern också ett projekt som riktar sig till skolornas mellanstadieelever, och det har hittills nått ut till 40 000 barn. Pär Johansson blev för sitt jobb Årets Eldsjäl på Svenska hjältar-galan 2016.

Läs vidare…

Härifrån övervakade KGB hotellets gäster

UR KVÄLLSSTUNDEN VECKA 45 – 2017
Fram till 1986 fanns bara hotellskrapan Viru Hotel att tillgå för internationella besökare till Estlands huvudstad Tallinn. På dess översta våningsplan 23, dit hissen inte gick, hade den ryska säkerhetstjänsten KGB hyst in sig i två anonyma rum med hemlig avlyssningsutrustning…

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 45 – 2017

Den här vyn över över Estlands huvudstad Tallinn var det bara Sovjetunionens säkerhetstjänst KGB som kunde få se fram till 1991. Utsikten kunde beskådas från Hotel Virus 23:e våning – som officiellt inte fanns och som saknade hissknapp… Viru var det exklusiva hotellet som västerlänningar blev anvisade när de skulle ha logi i den då sovjetiska delrepublikens största stad. Det var ett hotell som erbjöd en god komfort – i kombination med en minutiös övervakning. Från våning 23 kunde KGB-agenterna både höra och låta fotografera vad som försiggick i rummen. Och i restaurangen och barerna hade serveringspersonalen bland annat i uppgift att ”duka” borden med mikrofonförsedda blomvaser.

Läs vidare…

Sverker har hittat sitt drömboende

UR KVÄLLSSTUNDEN VECKA 44 – 2017
Som 55-åring blev han ryggsäcksresenär med hela världen som besöksmål. Sex år senare byggde karln tre hus i Samahea Village, inte långt från Karon Beach i Thailand.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 44 – 2017

Få svenskar har för vana att resa som turist till Armenien. Detta land, som förr var en liten del av den väldiga Sovjetunionen, lär nog inte heller inom överskådlig tid hamna särskilt högt i statistiken över frekventa destinationer från svenska flygplatser. Men likväl är Armenien ett intressant land. Geografiskt brukar det räknas till Asien, men kulturellt är det mer europeiskt än asiatiskt, inte minst på grund av att kristendomen är den helt dominerande religionen i landet. Berget Ararat, där Noa i den bibliska berättelsen gick på grund med sin ark efter syndafloden, syns från Armeniens huvudstad Jerevan. Och det gamla klostret Haghpat (på bilden ovan) är ett av landets sammanlagt fem världsarv enligt FN-organet Unescos definition.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 43 – 2017

Barbara Ann Scott är nog inte namnet på allas läppar anno 2017. I synnerhet inte här i Sverige. Men i hemlandet Kanada lever minnet av henne starkt, trots att hon under den största delen av sitt liv bodde i USA. Hon var nämligen den första kandensiskan någonsin som lyckades ta OS-guld i konståkning. Detta skedde 1948, då tävlingarna var förlagda till S:t Moritz i Schweiz. Med sin graciösa åkning och sin personliga ödmjukhet gjorde hon bästa tänkbara reklam för sitt land och skänkte sina landsmän både hopp och framtidstro efter andra världskrigets vedermödor. Många fina utmärkelser förärades hon. Och två gånger fick hon bära den olympiska elden, 1988 i Calgary och 2010 i Vancouver.

Läs vidare…

Hon värnade flickors rätt att simma

UR KVÄLLSSTUNDEN VECKA 43 – 2017
Med stjärnor som Sarah Sjöström, Jane Cederqvist och Therese Alshammar bland förebilderna har svensk damsimning blivit en av landets ledande och populära sporter. Det är en fantastisk utveckling om man betänker att det var omöjligt för en svensk flicka att få simundervisning så sent som i mitten av 1800-talet. Kvinnan som svarade för genombrottet och som anses som svensk damsimnings urmoder hette Nancy Edberg.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 42 – 2017

Sigtuna Möte heter ett evenemang som årligen äger rum i den uppländska staden Sigtuna, för övrigt Sveriges äldsta. Hit kommer folk från när och fjärran för att delta, eller bara uppleva, de festligheter som staden då bjuder på. Man vill med detta evenemang återuppliva och minnas året då det sista Lantbruksmötet ägde rum i staden, nämligen 1912. Bland knallar, mat, musik och tidstypiskt hantverk får besökarna känna historiens vingslag från det förra sekelskiftet. Många tar också tillfället i akt att klä upp sig i tidsenliga kläder vilket ytterligare bidrar till den speciella atmosfären. Barbro Åström och Ismo Lääveri (på bilden) var exempelvis så här tjusiga på årets ”möte”. I veckans Kvällsstunden får landskapet Uppland lite extra uppmärksamhet. Exempelvis gör vi ett besök på mälar-slottet Grönsö, lägger några slantar i Alsikes fattigbössa, träffar spöken i Uppsala samt tar reda på var Upplands äldsta folkskola ligger. Dessutom får vi besöka Europas – kanske världens – nordligaste vingård. Bland mycket annat.

Läs vidare…

Han blåser liv i ett anrikt hantverk

UR KVÄLLSSTUNDEN VECKA 42 – 2017
Nyligen var Max Persson till en trädgård i Norrtälje och hämtade ett nedsågat grovt plommonträd. Man kan undra vad han ska ha det till. Bygga säckpipor såklart! Max för nämligen en månghundraårig tradition av instrumentbyggande vidare.

Läs vidare…

Prenumerera
på Kvällsstunden


Välj mellan:
Helår, Halvår, Kvartal eller Autogiro
Endast 12 kr per nummer!*
 • Helår (52 nr) 610 SEK
 • Halvår (26 nr) 340 SEK
 • Kvartal (13 nr) 210 SEK
 • Autogiro 52 SEK / månad

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

Mejl: Klicka här

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB.
Ansvarig utgivare: Bo Pettersson.

Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Christina Lind
  Christina Lind
  2017-10-12T09:33:02+0000
  Verkligen ett guldkorn. Mycket spännande och intressant läsning blandat med recept och korsord!
  Monkan Melek Chanovian
  Monkan Melek Chanovian
  2017-10-06T17:30:13+0000
  Underbar tidning med mycket nostalgi
  Bodil Widén
  Bodil Widén
  2017-10-02T16:51:16+0000
  Tompa Hildorsson
  Tompa Hildorsson
  2017-09-29T15:01:05+0000
  Mycket bra tidning med intressant innehåll. Den borde finnas i alla familjer som kontrast till kvällstidningarnas sensationsjournalistik. Bara det att den är politiskt och religiöst neutral talar för kvalité. Och vilken tidning kan mäta sig mot Kvällsstunden som startades redan 1938 och alltså fyller 80 år nästa år. Klar favorit!
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här!
  Klicka på radion för att starta!

  radioRV7

  Kvällsstundens kundtjänst:
  Frågor som rör prenumeration, utebliven tidning, adressändring och dylikt besvaras i första hand av kundtjänst.
  Vid kontakt med kundtjänst, ange kundnummer för snabbare hjälp. Vanliga frågor besvaras här. Frågor som rör tidningens innehåll besvaras av redaktionen.
  Vår kundtjänst är bemannad:

  Måndag-fredag: kl. 09.00-16.00
  Lunchstängt mellan 12.00-13.00

  Telefon: 021-19 04 15
  E-post: Klicka här

  Prenumerationspriser:
  • Helår 610:–
  • Halvår 340:–
  • Kvartal 210:–
  • Autogiro: 52:–/månad
  Beställ din prenumeration här.
   
  Utlandsprenumeration:
  Helår: 1070:–, halvår 590:–
  Vill du prova tidningen?
  Du får 5 nummer av Kvällsstunden för endast 50 kronor. Klicka här för att komma till erbjudandet.

  Om tidningen:
  Kvällsstunden grundades 1938. Den är privatägd, är politiskt och religiöst obunden och har ingen anknytning till någon intresseorganisation. Kvällsstunden är TS-kontrollerad, upplaga år 2016: 36 700 exemplar. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Bo Pettersson. För mer information om tidningen, klicka här.
  Kontakt:
  Mejla chefredaktören
  Mejla webbansvarig
  Övriga medarbetare

  Kvällsstunden samt kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Bo Pettersson. För mer information om tidningen Kvällsstunden, klicka här. Allt material som publiceras i Kvällsstundens pappersupplaga lagras digitalt. Hela eller delar av publicerat/inskickat material kan även komma att publiceras på de digitala plattformar och forum som Kvällsstunden förfogar över. Den som insänder material till tidningen anses vara medveten om – samt medge – att sådan digital lagring och publicering kan ske.