Saxat ur kvällsstunden

Påsk med passion i franska Perpignan

Ur Kvällsstunden vecka 16 – 2019.
En mycket stämningsfull påskupplevelse är den traditionella påskprocessionen på långfredagen i den sydfranska staden Perpignan. De spektakulära och stämningsskapande inslagen drar tusentals åskådare längs stadens gator.

Läs vidare…

”Knivsta” platsade i tre olika landslag

Ur Kvällsstunden vecka 16 – 2019.
Han var landslagsman i tre bollsporter samtidigt, både vinter och sommar, och en av dem som gav upphov till det kända begreppet järnkamin i fotboll. Gösta ”Knivsta” Sandberg är ett av de stora namnen i svensk idrott. I Djurgårdens IF har han utnämnts till den störste genom tiderna.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 16 – 2019

Fartyget på bilden är ”Endurance” som är ute på sin sista färd. Detta är slutet på polarforskaren och upptäcktsresanden Robert Shackletons misslyckade försök att nå Sydpolen. I början av januari 1915 fastnade fartyget i packisen som började pressa sönder skrovet. Hur äventyret avlöpte berättar vi på veckans mittuppslag.

Läs vidare…

Ballongen som räddat många liv

Ur Kvällsstunden vecka 15 – 2019.
Nästan dagligen ser vi den på TV, ofta i samband med nyhetsinslag från vården. Det är en lika enkel som genialisk uppfinning, som räddat oräkneliga liv. Det handlar om andningsballongen, eller “Rubens blåsa” som den också kommit att kallas.

Läs vidare…

Lee Miller – fotograf före sin tid

Ur Kvällsstunden vecka 15 – 2019.
Amerikanskan Lee Miller var en mytisk kvinna, en berömd fotomodell och surrealistisk fotograf under 1920- och 1930-talet som blev känd för djärva bildsnitt och skuggor i bilderna. Hon var också en av få kvinnliga krigsfotografer och reportrar under andra världskriget.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 15 – 2019

I snart 60 år har Rod Stewart rockat sig fram i världen. Från början i ett modsband som inte gjorde något stort avtryck i pophistorien. Men från början av 1970-talet kom framgångarna. Den ena succén avlöste den andra, från ”Maggie May” till de verkliga storsäljarna ”Sailing” och ”Da Ya Think I´m Sexy”. På senare år har han närmat sig både jazz och den amerikanska låtskatten. Den 16 maj kommer Rod Stewart till Globen.

Läs vidare…

Håkan har spelat i alla divisioner

Ur Kvällsstunden vecka 14 – 2019.
På 80-talet kallades Håkan Kvist från Storbrännan ”Sveriges meste fotbollsspelare”. Än idag är han troligen ensam om att ha spelat i landets alla divisioner och dessutom vunnit alla utom Allsvenskan. I sommar är det 60 år sedan den första seriesegern.

Läs vidare…

Prinsen gjorde honom odödlig

Ur Kvällsstunden vecka 14 – 2019.
Han var en legend både som flygare och författare. Fransmannen Antoine de Saint-Exupéry levde farligare än de flesta och råkade ut för den ena olyckan efter den andra.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 14 – 2019

I veckans tidning är landskapet Västerbotten i fokus. Där berättar vi bland annat om elva naturreservat som är värda att besöka. På bilden ovan befinner vi oss på ett av dem. Det är på Rataskär, en ö utanför byn Ratan nordost om Umeå. Johan Vall heter fotografen som fångat fyren på skäret i norrskenet och med fyrtornets lykta som en andra effektfull ljuskälla. Resultatet har blivit ett surrealistiskt, magiskt, närmast övernaturligt konstverk. På våra temasidor om Västerbotten berättar vi också om Deboras hus där missbrukare får hjälp, om Håkan Kvist som spelat fotboll i alla divisioner och om den tid på 1920-talet som somliga kallade ”Dansbaneeländet”.

Läs vidare…

Bildsköne Bengtsson – en svensk Robin Hood?

Ur Kvällsstunden vecka 13 – 2019.
13 år gammal fick Harald Bengtsson, från Vittsjö, jobb som stationselev på järnvägsstationen i Strömnäsbruk i sydvästra Småland. Efter åtta månader tog arbetet slut.
Enligt vad som berättas var det då som en av Sveriges främsta folkhemstjuvar skapades – Bildsköne Bengtsson.

Läs vidare…

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Rolf Olofsson. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Gun-Britt Wittgren
  Gun-Britt Wittgren
  2019-04-09T13:45:46+0000
  Mycket att läsa både dåtid och nutid
  Kent Eriksson
  Kent Eriksson
  2019-04-04T20:06:00+0000
  En allmänbildande tidning med intressanta artiklar om vår historia, kultur, natur och nöjesprofiler. Finurliga korsord och lärorika teman om våra landskap. Alltid överraskande texter. Lär känna Sverige, läs Kvällsstunden. Skönt befriat från kändistrams, latte-eufori och hälsofrälsning 😎läsa mer
  Jonny Lundström
  Jonny Lundström
  2019-03-31T19:20:30+0000
  Tycker att mycket är bra med Kvällsstunden. Främst Noveller och "Läsarnas egna berättelser" Även kul att läsa om Skådespelare och artister. Korsordet är bra. Helt enkelt en mångsidig tidning.läsa mer
  John Tjörngren
  John Tjörngren
  2019-02-23T17:02:42+0000
  Många intressanta artiklar !
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7