nytt i kvällsstunden

Kvällsstunden vecka 4 – 2018

Att motion är nyttigt – för de allra flesta – är vetenskapen enig om. En amerikansk läkare och ”motionsguru”, Thomas J Bassler, hävdar visserligen att det inte är säkert att motion förlänger människors liv. Men många som börjar motionera slutar samtidigt att röka, plus att de dricker mindre alkohol och i övrigt förbättrar sin kost. Därför vågar även försiktiga vetenskapare påstå att motionärer lever bättre under den tid de lever…

Läs vidare…

Så visade soldathustrun trohet och kärlek

UR KVÄLLSSTUNDEN VECKA 4 – 2018
När det blev dags för den indelte soldaten att inställa sig i kronans tjänst, så visade hans hustru honom trohet, trofasthet och kärlek genom att bära hans vapen ut till grinden där hon överlämnade det till sin man – för att sedan ta ett ömt avsked. Seden var gammal och avvecklades successivt för att helt upphöra i Sverige i början av 1900-talet…

Läs vidare…

Träffades efter 60 år av brevväxling

UR KVÄLLSSTUNDEN VECKA 4 – 2018
Solbritt Dahlberg Karlsson i Arvidsjaur har haft samma brevvän i nu 64 år. Men först för drygt tre år sedan – efter drygt 60 års brevväxling – träffade hon för första gången sin danska brevkamrat Lissy Petersén, en person som hon via brev delat glädje och sorg med ända från tonårstiden, genom hela vuxenlivet och nu också som pensionär…

Läs vidare…

Mackarnas antal fortsätter att gå nedåt…

UR KVÄLLSSTUNDEN VECKA 3 – 2018
I dag finns omkring 3 700 bensinmackar i Sverige och enligt källor med insyn i drivmedelsbranschen kommer omkring 2 000 av dessa att läggas ned de närmaste åren. Annat var det förr då det fanns fler än en mack i varje by och stationerna radade upp sig utmed vägarna….

Läs vidare…

Per-Albins tal till folkhemmet fyller 90

UR KVÄLLSSTUNDEN VECKA 3 – 2018
Det var den 18 januari 1928 som den socialdemokratiske partiledaren Per Albin Hansson höll sitt berömda tal om folkhemmet i riksdagen. Begreppet blev legendariskt och olika ”folkhemstal” används fortfarande av politiker i olika partier i deras visioner om ett drömsamhälle.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 3 – 2018

Buffalo Bill och hans gelikar ”lyckades” under 1800-talet skjuta ner antalet bisonoxar i Nordamerika från som mest 60 miljoner individer till som minst 800 stycken några år före seklets slut. Utrotningen, som höll på att bli total, organiserades av järnvägsbolagen och USA:s armé. Men innan katastrofen för arten var ett faktum hejdade man sig och i dag finns åtminstone en halv miljon prärie-bisonoxar på den nordamerikanska kontinenten, dels i skyddade vilda områden, dels på rancher där bufflar föds upp som köttdjur. Också i Sverige – på Vigelsbo gård i norra Uppland – finns bison, drygt 40 närmare bestämt. Där på Bison Hill, som anläggningen kallas, organiserar ägaren safariturer för upp till 75 personer per dag.

Läs vidare…

Här finns bilarna som inte finns

UR KVÄLLSSTUNDEN VECKA 2 – 2018
I Thermiaverkens gamla fabrikslokal i Arvika ryms ett fordonsmuseum med ett hundratal farkoster av alla de slag – från tävlingsfordon till hästdragen likvagn.

Läs vidare…

Kvällsstunden vecka 2 – 2018

Det här är för många den sanna vinterbilden av Värmland, nämligen ett rallyekipage i full snösladd, jagande sekunder i Svenska rallyt. Om några veckor står Värmland åter värd för Sveriges enda VM-rally – för 49:e gången! Värmland är också veckans landskap i Kvällsstunden. På fem sidor mitt i tidningen berättas det om företag, platser, byggnader, institutioner och personer som värmlänningar med rätta kan vara stolta över: Klässbols linneväveri, Sahlströmsgården och Sillegården, sångaren Kent Lundberg, Arvika fordonsmuseum, Tossebergsklätten och stavkyrkan i Ekshärad.

Läs vidare…

Historien bakom Stilla Natt

UR KVÄLLSSTUNDENS JULBILAGA – 2017
Den är en av våra mest älskade julsånger och Bing Crosbys version på engelska, Silent Night, är den tredje bästsäljande singeln genom historien.

Läs vidare…

Veckans tidning

Prenumerera
på Kvällsstunden


Välj mellan:
Helår, Halvår, Kvartal eller Autogiro
(SEK) Endast 12 kr per nummer!*
 • Helår (52 nr) 610 SEK
 • Halvår (26 nr) 340 SEK
 • Kvartal (13 nr) 210 SEK
 • Autogiro 52 SEK / månad

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

Mejl: Klicka här

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB.
Ansvarig utgivare: Bo Pettersson.

Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Ronny Wettervik
  Ronny Wettervik
  2018-01-18T08:28:20+0000
  Undebar tidning är 33 år men tycker den är intressant
  Göran Stranner
  Göran Stranner
  2018-01-11T16:03:31+0000
  Utmärkt! Härligt befriad från tjatiga annonser. Allmänbildande, Sprängfylld med högintressanta historier om kända, viktiga profiler, nostalgi, historier, engagerande tävlingar och förströelser. Äntligen en tidning värd pengarna och värd att bevara. Hurra!
  Ingrid Eriksson
  Ingrid Eriksson
  2017-12-01T10:04:49+0000
  Har haft den för flera år sen ..tycker jättemycket om denna härliga tidning..lite nostalgi i den sååå Härligt!!!
  Christina Lind
  Christina Lind
  2017-10-12T09:33:02+0000
  Verkligen ett guldkorn. Mycket spännande och intressant läsning blandat med recept och korsord!
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här!
  Klicka på radion för att starta!

  radioRV7

  Kvällsstundens kundtjänst:
  Frågor som rör prenumeration, utebliven tidning, adressändring och dylikt besvaras i första hand av kundtjänst.
  Vid kontakt med kundtjänst, ange kundnr för snabbare hjälp. Vanliga frågor besvaras här. Frågor som rör tidningens innehåll besvaras av redaktionen.
  Vår kundtjänst är bemannad:

  Måndag-fredag: kl. 09.00-16.00
  Lunchstängt mellan 12.00-13.00

  Telefon: 021-19 04 15
  E-post: Klicka här

  Prenumerationspriser:
  • Helår 610:–
  • Halvår 340:–
  • Kvartal 210:–
  • Autogiro: 52:–/månad
  Beställ din prenumeration här.

   

  Utlandsprenumeration:
  Helår: 1070:–, halvår 590:–
  Vill du prova tidningen?
  Du får 5 nummer av Kvällsstunden för endast 50 kronor. Klicka här för att komma till erbjudandet.

  Om tidningen:
  Kvällsstunden grundades 1938. Den är privatägd, är politiskt och religiöst obunden och har ingen anknytning till någon intresseorganisation. Kvällsstunden är TS-kontrollerad, upplaga år 2016: 36 700 exemplar. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Bo Pettersson. För mer information om tidningen, klicka här.
  Kontakt:
  Mejla chefredaktören
  Mejla webbansvarig
  Övriga medarbetare

  Kvällsstunden samt kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Bo Pettersson. För mer information om tidningen Kvällsstunden, klicka här. Allt material som publiceras i Kvällsstundens pappersupplaga lagras digitalt. Hela eller delar av publicerat/inskickat material kan även komma att publiceras på de digitala plattformar och forum som Kvällsstunden förfogar över. Den som insänder material till tidningen anses vara medveten om – samt medge – att sådan digital lagring och publicering kan ske.