Den 18 oktober konsumeras det extra mycket chokladmuffins runt om i vårt land. Detta med anledning av att det denna dag råkar vara chokladmuffinsens dag! Därför bjuder Kvällsstundens Gunilla Gademan denna vecka på ett recept som får det att vattnas i munnen på den som är riktigt fikasugen – riktigt smarriga och chokladiga Snickersmuffins!
Snickersmuffins
ca 12 stycken
ugn 200 grader
Detta behöver du:
2 ägg
1,5 dl strösocker
½ dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm flingsalt
50 g Snickerschoklad
Såhär gör du:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd ner smör och sirap.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en egen skål. Vänd försiktigt ner det i äggvispet. Hacka Snickersen i små bitar och tillsätt dem sist. Sätt pappersformar i en muffinsplåt med 12 fördjupningar eller ställ ut 12 dubbla formar på en bakplåt. Fyll formarna med ca 2 msk smet i varje form.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt muffinsen kallna.