Kära läsare!

Jag heter Ulla Mossgård och är Kvällsstundens matskribent. Här publicerar jag varje vecka mina recept digitalt. Det är samma recept som finns i tidningen men med fördelen att du som är prenumerant kan komma åt recepten precis när och där du vill, utan att ha med dig din papperstidning. Välkommen in i mitt kök!

Chokladmuffinsens dag – bjud på gofika!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Den 18 oktober konsumeras det extra mycket chokladmuffins runt om i vårt land. Detta med anledning av att det denna dag råkar vara chokladmuffinsens dag! Därför bjuder Kvällsstundens Gunilla Gademan denna vecka på ett recept som får det att vattnas i munnen på den som är riktigt fikasugen – riktigt smarriga och chokladiga Snickersmuffins!

[good_old_share]

Snickersmuffins

ca 12 stycken
ugn 200 grader

Detta behöver du:

2 ägg
1,5 dl strösocker
½ dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm flingsalt
50 g Snickerschoklad

Såhär gör du:

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd ner smör och sirap.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en egen skål. Vänd försiktigt ner det i äggvispet. Hacka Snickersen i små bitar och tillsätt dem sist. Sätt pappersformar i en muffinsplåt med 12 fördjupningar eller ställ ut 12 dubbla formar på en bakplåt. Fyll formarna med ca 2 msk smet i varje form. 
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt muffinsen kallna.

Du är på väg att logga ut.
Vill du fortsätta?

Just nu har du inga aktiva prenumerationer på E-TIDNINGEN eller TALTIDNINGEN.
Välj ett alternativ nedan för att köpa och aktivera önskad digital prenumeration av Kvällsstunden.

Saknar du ett webbkonto? Du skapar enkelt ett kostnadsfritt konto härifrån.