Kära läsare!

Jag heter Ulla Mossgård och är Kvällsstundens matskribent. Här publicerar jag varje vecka mina recept digitalt. Det är samma recept som finns i tidningen men med fördelen att du som är prenumerant kan komma åt recepten precis när och där du vill, utan att ha med dig din papperstidning. Välkommen in i mitt kök!

Gott till midsommar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Till midsommarbuffén, Laxrosor i grönska och Fyra lökars sill.
Foto: AnnCi Larson

Laxrosor i grönska
och Fyra lökars sill

Laxrosor i grönska

8 bufféportioner
ugn 175 grader

• 3 pkt fryst bladspenat
• 6 ägg
• 2 dl vispgrädde
• 1 dl majonnäs
• 2 dl finhackad dill
• salt + svartpeppar efter smak
• 8 skivor kallrökt lax
• dillvippor


Gör så här: Tina och krama ur spenaten ordentligt. Vispa äggen lätt och rör ner spenaten och övriga ingredienser, utom laxen och dillvipporna. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna.
Snurra ihop laxskivorna till
små rosor och stick ner en dillvippa i dem. Lägg dem i ett fint mönster ovanpå spenatformen och servera.
Perfekt på buffébordet.

Fyra lökars sill

8 bufféportioner


Lag:
• 2 dl ättiksprit, 12 %
• 4 dl kallt vatten
• 3 dl strösocker


Sillinläggning:
• 2 burkar inläggningssill à 420 gram
• ½ purjolök
• 1 rödlök
• 1 liten gul lök
• 2 msk finhackad gräslök
• ½ dl finhackad dill
• 1 msk krossad kryddpeppar
• 2 tsk krossad rosépeppar
• 2 lagerblad


Gör så här: Koka upp samtliga ingredienser till lagen och låt den kallna. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär filéerna i snedställda bitar, 1 – 1,5 cm breda. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skiva lökarna. Varva sillen med all lök, dill, kryddpeppar och rosépeppar i en glasburk. Stick ner lagerbladen och slå på lagen. Låt sillen stå kallt i minst ett dygn.
Före serveringen toppas sillen med lite hackad dill och gräslök. Strö gärna över några korn rosépeppar också.

Du är på väg att logga ut.
Vill du fortsätta?

Just nu har du inga aktiva prenumerationer på E-TIDNINGEN eller TALTIDNINGEN.
Välj ett alternativ nedan för att köpa och aktivera önskad digital prenumeration av Kvällsstunden.

Saknar du ett webbkonto? Du skapar enkelt ett kostnadsfritt konto härifrån.