Denna vecka bjuder Kvällsstundens matskribent Gunilla Gademan på en lyxig dessert – Frukt och bär med mascarponegrädde! Toppad med smulad pepparkaka och citronmeliss är denna anrättning en fröjd för både öga och gom!
Frukt och bär med mascarponegrädde
4 portioner
Detta behöver du:
250 g jordgubbar
2 – 3 nektariner
½ lime
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 msk smält svensk honung
4 pepparkakor
färsk citronmeliss till dekoration
Gör så här:
Dela jordgubbar och nektariner i bitar. Pressa över limesaft och låt allt stå en stund. Vispa grädden och blanda ner mascarpone och honung. Smaka av med mer honung om du vill ha mer sötma. Varva bär och frukt med mascarponegrädde i fyra glas. Smula pepparkakorna och strö dem över. Garnera med en kvist färsk citronmeliss. Går bra att förbereda och förvara kallt fram till serveringen.