SÖKES: NY CHEFREDAKTÖR

Tjänsten är tillsatt!

Tack för visat intresse!

Är Du den vi söker? I så fall är vi glada om du vill skicka en ansökan till oss så snart som möjligt, dock senast den 15 mars.

Tidningen Kvällsstunden söker ny chefredaktör och ansvarig utgivare.

 

Vad är Kvällsstunden?

Kvällsstunden är en rikstäckande svensk veckotidning som grundades redan 1938. Under åren har den genom sin unika framtoning kommit att utvecklas till en av Sveriges mest älskade och uppskattade veckotidningar. Tidningen är privatägd och har inga kopplingar till någon organisation eller intressegrupp och är såväl politiskt som religiöst neutral. Kvällsstunden har i dagsläget en prenumererad upplaga på cirka 35 500. Läsekretsen består till största del av äldre prenumeranter, både kvinnor och män. Läsarna är vetgiriga och kräsna och ställer stora krav på att tidningen varje vecka lever upp till deras högt ställda förväntningar. 

 

Vem är du?

Som chefredaktör för Kvällsstunden har du god förståelse för vad det innebär att driva och leda det redaktionella arbetet på tidningen framåt. Självklart har du en gedigen journalistisk bakgrund med en god känsla för det svenska språket och förmåga att uttrycka dig väl i både skrift och tal. Med dina sociala färdigheter, din lyhördhet och fingertoppskänsla får du såväl tidningens läsare som skribenter och medarbetare att trivas under din ledning. I ditt ledarskap har du också förmågan att samla och inspirera dina kollegor att arbeta för de gemensamma mål som sätts upp. Med ödmjukhet och varsam hand är du villig att sätta personlig prägel på tidningen utan att göra avkall på tidningens genuina grundkänsla. Du är lite av en arbetsmyra, alltid beredd att kavla upp ärmarna när detta krävs. Du har förstås en god allmänbildning, en bred omvärldskunskap och intresse för både nu- och dåtidshistoria.

 

Vilka arbetsuppgifter ingår i tjänsten?

• Kvällsstunden arbetar i stort sett uteslutande med frilansjournalister. Material som inkommer till tidningen är det din uppgift att ta emot, läsa, bedöma och hantera. Utifrån befintligt material planerar du sedan vad tidningen skall innehålla varje vecka. 

• Varje vecka skriver du en personligt hållen ledarspalt som välkomnar läsaren in i veckans tidning.

• Varje vecka väljer du (oftast i samråd med redaktionen) ut en förstasidesbild samt skriver en inledande ingress till denna.

• Varje vecka ansvarar du för att ta emot och sammanställa inläggen som kommer in till insändarsidan.

• Lättare redigeringsarbete ingår i arbetet så viss grundkunskap i de digitala verktyg som används vid tidningsframställning, i synnerhet Adobe InDesign, är meriterande.

• Du har daglig kontakt med både läsare och skribenter, via främst mejl och telefon.

• Du förväntas att på ett ansvarsfullt sätt hålla en god balans mellan produktens kvalitet och företagets ekonomi. I nära samarbete med företagsledningen är du med och styr över företagets resurser och ser till att de används på bästa möjliga sätt i verksamheten.

• Sporadiska journalistiska uppdrag förekommer men är inte någon stor del i ditt dagliga arbete.

 

Om arbetsplatsen

Tidningens redaktion är belägen i utkanten av Västerås. Här sitter man i nyrenoverade, fräscha och rymliga kontorslokaler som är lätta att trivas i. På Kvällsstunden arbetar du i nära samarbete med en liten men mycket hängiven och engagerad skara människor som förutom redaktionen består av kundtjänst, ekonomi, administration och säljavdelning. På redaktionen råder en varm och gemytlig stämning där alla bidrar till att göra den gemensamma arbetsplatsen trivsam. 

 

Anställningstyp

Heltid – Tillsvidare

 

Lön

Efter överenskommelse

 

Om företaget

Företagsnamn: Tidningshuset Kvällsstunden AB

Organisationsnummer: 556294-1665

Läs mer på: kvallsstunden.se/om-tidningen

VD: Ewa Helmrich

 

Ansökan

Ansökningar skickas på något av följande sätt:

Webb: Fyll i formuläret nedan

Mejl: ewa.helmrich@tidningshuset.com

Brev: Kvällsstunden, Box 1080, 721 27 Västerås

 

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

VD: Ewa Helmrich. ewa.helmrich@tidningshuset.com eller 070-378 19 19

Nuvarande chefredaktör: Kalle Östgren. kalle.ostgren@tidningshuset.com eller 021-19 04 14