Den här veckan bjuder Kvällsstundens Gunilla Gademan på en härligt färgglad gryta med lite annorlunda smaker. Den här kinagrytan innehåller bland annat äppeljuice, vilket gör den svagt sötsur.
Kinagryta
4 portioner
Ingredienser
400 g griskött av färsk bog eller skinka
1 msk flytande margarin
1 krm salt
1 msk finhackad gul lök
2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
1,5 tsk curry
½ tsk malen ingefära
½ dl kinesisk soja
3 dl outspädd äppeljuice
2 palsternackor
2 morötter
1 grön paprika
1 msk potatismjöl
2 msk vatten
Gör så här:
Skär köttet i strimlor och fräs det i flytande margarin i en gryta 3–4 minuter. Tillsätt salt, hackad lök, vitlök, curry och ingefära. Fräs blandningen i ytterligare 1–2 minuter under omrörning. Tillsätt soja och äppeljuice. Lägg på lock och koka grytan på medelvärme i 10 minuter. Ansa och strimla paprikan, palsternackorna och morötterna under tiden. Tillsätt grönsakerna i grytan och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av och krydda med mera salt om det behövs. Rör ut potatismjölet i vattnet och red av grytan med det. Koka upp under omrörning och koka i 1 minut.
Servera grytan med gurkstavar och kokt ris.