Kära läsare!

Jag heter Ulla Mossgård och är Kvällsstundens matskribent. Här publicerar jag varje vecka mina recept digitalt. Det är samma recept som finns i tidningen men med fördelen att du som är prenumerant kan komma åt recepten precis när och där du vill, utan att ha med dig din papperstidning. Välkommen in i mitt kök!

Smakrik gryta från Asien

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Den här veckan bjuder Kvällsstundens Gunilla Gademan på en härligt färgglad gryta med lite annorlunda smaker. Den här kinagrytan innehåller bland annat äppeljuice, vilket gör den svagt sötsur.

Kinagryta med spännande smaker... Foto: AnnCi Larson

Kinagryta

4 portioner

 

Ingredienser
400 g griskött av färsk bog 
eller skinka
1 msk flytande margarin
1 krm salt
1 msk finhackad gul lök
2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
1,5 tsk curry
½ tsk malen ingefära
½ dl kinesisk soja
3 dl outspädd äppeljuice
2 palsternackor
2 morötter
1 grön paprika
1 msk potatismjöl
2 msk vatten

Gör så här:
Skär köttet i strimlor och fräs det i flytande margarin i en gryta 3–4 minuter. Tillsätt salt, hackad lök, vitlök, curry och ingefära. Fräs blandningen i ytterligare 1–2 minuter under omrörning. Tillsätt soja och äppeljuice. Lägg på lock och koka grytan på medelvärme i 10 minuter. Ansa och strimla paprikan, palsternackorna och morötterna under tiden. Tillsätt grönsakerna i grytan och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av och krydda med mera salt om det behövs. Rör ut potatismjölet i vattnet och red av grytan med det. Koka upp under omrörning och koka i 1 minut.
Servera grytan med gurkstavar och kokt ris.

Du är på väg att logga ut.
Vill du fortsätta?

Just nu har du inga aktiva prenumerationer på E-TIDNINGEN eller TALTIDNINGEN.
Välj ett alternativ nedan för att köpa och aktivera önskad digital prenumeration av Kvällsstunden.

Saknar du ett webbkonto? Du skapar enkelt ett kostnadsfritt konto härifrån.