Cheesecake med skaldjur
Till ca 6 – 7 portioner
Ska du bjuda till fest på nyårsafton? Då kanske denna härliga och lättlagade cheesecake med skaldjur kan passa på buffébordet?
Detta behöver du:
Botten:
200 g kavring
75 g smält smör
Fyllning:
4 gelatinblad
1 burk räkor i lag, 200 g
1 burk röd stenbitsrom, 75 g
600 g färskost av philadelphiatyp
2 dl lätt crème fraiche
1,5 dl finhackad färsk gurka
Garnering:
50 g röd stenbitsrom
finhackad isbergssallad
500 g räkor med skal
några dillvippor
1 citron
Så här gör du:
Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret. Skär bort kanterna på brödet och smula det i matberedare. Blanda ner det smälta smöret. Tryck ut blandningen i formen. Ställ kallt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll av lagen från räkorna och grovhacka dem. Blanda räkor, stenbitsrom, philadelphiaost, crème fraiche och gurka. Krama ur gelatinbladen och smält dem tillsammans med 1 matsked vatten på låg värme. Då gelatinblandningen svalnat – OBS! Den får inte vara het – blandas den ner i räksmeten. Låt svalna ytterligare. Häll räkblandningen i formen och släta till ytan. Hit bör rätten förberedas dagen före serveringen och ställas kallt och övertäckt att stelna. Före serveringen tas cheesecaken försiktigt ur formen och garneras med skalade räkor, dillvippor och citronskivor. Strö hackad sallad runt omkring i en ring.