Kära läsare!

Jag heter Ulla Mossgård och är Kvällsstundens matskribent. Här publicerar jag varje vecka mina recept digitalt. Det är samma recept som finns i tidningen men med fördelen att du som är prenumerant kan komma åt recepten precis när och där du vill, utan att ha med dig din papperstidning. Välkommen in i mitt kök!

Två somriga läckerheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vit chokladfondant är en söt dessert, som balanseras med den syrliga hallonsåsen. Foto: AnnCi Larson

Pannkaksknyten

4 portioner 

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
½ krm salt
1 msk socker
4,5 dl lättmjölk
3 ägg
50 gr smält smör + smör  till stekningen

Fyllning: 
2 äpplen
30 g hasselnötter
30 g smör
½ msk pressad citron

Blanda mjöl, salt och socker i en skål. Tillsätt mjölken lite i taget och rör till en slät smet. Rör ner äggen ett i taget och tillsätt det smälta smöret. Stek pannkakor i smör om möjligt i en liten panna. Lägg åt sidan. Skär äpplena i mindre bitar. Hacka nötterna och pressa cit-ronsaften. Stek alltsammans i smör i cirka tre minuter. Lägg en sked fyllning på varje pannkaka. Sno ihop till ett knyte. Bind samman med en bit snöre. Servera med extra fyllning bredvid.

Vit chokladfondant
med hallonsås

4 portioner – ugn 200 grader

Ingredienser:
100 g vit choklad
50 g smör
2 msk vetemjöl
1 krm bakpulver
1 krm salt
2 ägg

Hallonsås: 
250 g hallon, färska eller frysta
3 msk vatten
2 msk strösocker

Börja med såsen. Lägg hallonen, frysta ska vara tinade, i en mixer eller matberedare. Tillsätt vatten och socker. Mixa till en puré och passera den sedan genom en sil så att kärnorna försvinner. Ställ åt sidan. Bryt chokladen i bitar och smält smöret. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Fördela blandningen i fyra smorda och mjölade portionsformar. Grädda mitt i ugnen i 9 – 10 minuter. Ta ut och låta vila en stund. Stjälp upp varje fondant på en assiett och skeda hallonsåsen runt omkring. 

Du är på väg att logga ut.
Vill du fortsätta?

Just nu har du inga aktiva prenumerationer på E-TIDNINGEN eller TALTIDNINGEN.
Välj ett alternativ nedan för att köpa och aktivera önskad digital prenumeration av Kvällsstunden.

Saknar du ett webbkonto? Du skapar enkelt ett kostnadsfritt konto härifrån.