Här är Kvällsstundens nye chefredaktör
Kvällsstundens nye chefredaktör Claes Nero gillar när texter är både enkla och roliga. Han har lärt sig hantverket på så skilda ställen som Kamratposten, Expressen, Röster i Radio-TV, Amelia och Lantliv. Han är en Stockholmsbaserad skåning som nu kommer börja pendla till redaktionen i Västerås.
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på email
Skicka som e-post

En journalist med ovanligt bred erfarenhet – det är Claes Nero, Kvällsstundens nye chefredaktör.

 

– Att ta hand om en papperstidning som älskas så högt av sina läsare är ett uppdrag som jag möter med både nyfikenhet och respekt, säger han. 

Med Claes Neros tillträde kommer ett skånskt idiom att ljuda på Kvällsstundens redaktion i Västerås. Utan att skryta, men ej heller förtiga, nämner han Västra Skrävlinge i Malmö som sin födelseförsamling. Sina uppväxt- och ynglingaår tillbringade han i både Trelleborg och Malmö innan han slutligen hamnade i Stockholm.

– Mitt första tidningsjobb fick jag 1981 på Sydsvenskan i Malmö. Men före det var jag radiopratare på Radio Suecia på Mallorca.

 

Kamratposten var lärorik

Radio var det som Claes drömde om att ägna sig åt när han valde inriktning på Södra Vätternbygdens folkhögskola.Och Kjell Alinge var den stora förebilden.

Men när arbetslivet skulle erövras blev det ändå tidningsjobb: i tur och ordning på Ös-tersunds-Posten i Strömsund, Smålands Folkblad i Jönköping, Expressen, Röster i Radio-TV och Kamratposten. 

På den sistnämnda avisan blev han så småningom också redaktionschef.

– Tiden på Kamratposten var lärorik. Där fick jag lära mig att skriva både enkelt och roligt, förklara svåra saker utan att krångla till det, berättar Claes.

Efter Kamratposten fick Claes Nero vara med om att starta tidskriften Amelia. Året var 1995.

– Amelia Adamo, grundaren och frontfiguren, blev då min läromästare i fråga om att redigera texter, förklarar han.

 

Både lärare och rektor

Claes började sedan frilansa för bland andra Amelia, Sköna Hem, Året Runt, Finanstidningen, Elle och Chef. Den perioden avbröts 2008 av en anställning på LRF Media, där han bland annat arbetade med magasinen Gods & Gårdar, Lantliv och 25 Underbara hem.

– Under tiden hade jag också frilansat som lärare på Poppius journalistskola i Stockholm.

 Han har även jobbat på Poppius kansli, bland annat med att utforma nya kurser inom kommunikation. Under en period var Claes också rektor för Poppius journalistskola. 

– Sedan blev jag än en gång frilansare och företagare, dels med uppdrag åt Poppius, men också med kursverksamhet i egen regi. 

– Och det var det jag höll på med när Kvällsstundens platsannons lockade…

Under de senaste månaderna har Claes Nero laddat upp med noggrann läsning av Kvällsstunden. Tveklöst ser han fram emot sin nya uppgift.

– Kvällsstunden odlar en kärlek till papperet och det traditionella berättandet, vilket inte många andra tidningar gör i dag. Den har en särart som nog kan förklara att den i en läsvärdesundersökning från så sent som i fjol fick ett så ovanligt högt betyg, säger Claes Nero.

Och han deklarerar till sist:

– Jag tänker inte göra Kvällsstunden för att imponera på mina journalistkolleger i Stockholm. Jag ska göra tidningen för de läsare den har och för dem som finns att vinna.

 

Bo Pettersson

Avgående chefredaktör Bo Pettersson lämnar med varm hand över ansvaret till Kvällsstundens nye, Claes Nero.
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på email
Skicka som e-post

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Rolf Olofsson. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Gun-Britt Wittgren
  Gun-Britt Wittgren
  2019-04-09T13:45:46+0000
  Mycket att läsa både dåtid och nutid
  Kent Eriksson
  Kent Eriksson
  2019-04-04T20:06:00+0000
  En allmänbildande tidning med intressanta artiklar om vår historia, kultur, natur och nöjesprofiler. Finurliga korsord och lärorika teman om våra landskap. Alltid överraskande texter. Lär känna Sverige, läs Kvällsstunden. Skönt befriat från kändistrams, latte-eufori och hälsofrälsning 😎läsa mer
  Jonny Lundström
  Jonny Lundström
  2019-03-31T19:20:30+0000
  Tycker att mycket är bra med Kvällsstunden. Främst Noveller och "Läsarnas egna berättelser" Även kul att läsa om Skådespelare och artister. Korsordet är bra. Helt enkelt en mångsidig tidning.läsa mer
  John Tjörngren
  John Tjörngren
  2019-02-23T17:02:42+0000
  Många intressanta artiklar !
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7