Kvällsstunden vecka 25 – 2018

Färskpotatis och sill, jordgubbar och grädde, midsommarstång och lekar, picknick i solen. Ja, det finns många saker som förknippas med midsommar, och de skiljer sig antagligen åt från olika håll i landet och den egna familjens traditioner. Men något som nog finns med bland de allra flesta av oss är blommorna. Antingen vi njuter av dem lindade till kransar i håret, som prydnader på midsommarstången, i en vas på middagsbordet eller ”oplockade” på en äng eller i rabatten. Om det sedan är sju eller nio sorter som ska plockas under tystnad finns det delade meningar om. Läs mer om vårt svenska midsommarfirande, den gamla folktron och om hur man kan använda sig av midsommarnattens magi i veckans Kvällsstunden.

 

Dela på facebook
Dela på Facebook 0
Dela på email
Skicka som e-post

Mer ur veckans nummer

I veckans nummer av Kvällsstunden tar vi givetvis och ägnar oss åt den svenska midsommaren. Inger Lin Söderberg-Lidbeck ger oss exempelvis en historisk återblick och berättar om midsommartiden i den gamla folktron under rubriken “Midsommar – orakel- och mirakeltid”. Helena Nilsson guidar oss genom midsommarens traditioner – i bokstavsordning! Ett litet “sommarquiz i blomstertider” får vi från Maija Leena Niskanen. 

Och så här i VM-tider kan det väl vara på sin plats med en tillbakablick på sommaren 1958, då Sverige både anordnade turneringen samt spelade sig till en välförtjänt silvermedalj! Den rysk-svenska jazzmusikern Oleg Lundström tar plats som veckans Nöjesprofil och tennisspelaren Maureen “Little Mo” Connolly spelar sig in som veckans Sportprofil. En magisk och storslagen resa genom Alaska och Yukon tar Håkan Karlsson med oss på, och på veckans mittuppslag ger Sven-Åke Henriksson oss historien om Stockholmskrogen som varit stamhak för en stor del av Sveriges kulturelit – sedan 1700-talet: Den Gyldene Freden…

 

Kvällsstunden vill passa på att önska alla läsare en riktigt Glad Midsommar! Webbredaktionen tar några veckors sommarledigt och återkommer i början på augusti. 

Dela på facebook
Dela på Facebook 0
Dela på email
Skicka som e-post

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Rolf Olofsson. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Bror Pettersson
  Bror Pettersson
  2019-02-14T17:54:08+0000
  Helt perfekt tidning!Nöjd
  Conny Herbertsson
  Conny Herbertsson
  2019-01-15T16:01:15+0000
  Mycket innehållsrik,läsvärd i högsta grad.
  Monica Werner
  Monica Werner
  2019-01-01T22:48:09+0000
  Att det är en riktig papperstidning som vi faktiskt inte upptäckt förrän vi själva nått 80-årssträcket. Längtar efter den då det är mycket att läsa för oss bägge två. God fortsättning på 2019 från två som tänker hänga medläsa mer
  Sölve Dahlberg
  Sölve Dahlberg
  2018-12-08T20:56:49+0000
  Jag trivs med Kvällstunden.Det är blandat i den.För var och en.
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7