Kvällsstunden vecka 4 – 2018

Att motion är nyttigt – för de allra flesta – är vetenskapen enig om. En amerikansk läkare och ”motionsguru”, Thomas J Bassler, hävdar visserligen att det inte är säkert att motion förlänger människors liv. Men många som börjar motionera slutar samtidigt att röka, plus att de dricker mindre alkohol och i övrigt förbättrar sin kost. Därför vågar även försiktiga vetenskapare påstå att motionärer lever bättre under den tid de lever… 

 

Dela på Facebook 0
Skicka som e-post

Mer ur veckans nummer

Namnet Anne-Marie Hagelin säger kanske inte så mycket. Men faktum är att att hon var August Strindbergs dotter, den yngsta, som blev resultatet av den store författarens äktenskap med skådespelerskan Harriet Bosse. Anne-Marie avled 2007 i en ålder av 105 år. Men vår medarbetare Tomas Larsson träffade henne medan hon ännu levde – och för honom berättade Anne-Marie att hon tyckte att den för övrigt så stridbare Strindberg var – snäll!

Anne-Marie Hagelin, till vänster som tre-åring och till höger på äldre dargar, här med pappa August Strindberg i knät och mamma Harriet Bosse bakom sig. Foto: Lizzie Larsson

Solbritt Dahlberg Karlsson i Arvidsjaur har i hela 64 år brevväxlat med danskan Lissy Petersén. Efter 60 år träffades de personligen för första gången – i Göteborg. Och nu till sommaren ska de mötas igen hemma hos Lissy i Ålborg. Sommaren därpå hoppas Solbritt kunna hälsa sin danska brevväninna välkommen hem till Lappland.

Så här såg det ut när Solbritt (till höger) och Lissy Petersén för tre år sedan träffades live för första gången. Då efter drygt 60 års brevväxling. Med vid mötet var också Solbritts son Stefan och danska Lissys dotter Dorte.

Hedy Lamarr skulle ha kunnat gå till historien som blott en av många unga vackra kvinnor bland Hollywoods filmstjärnor. Men den mörkhåriga judinnan, som kom till USA som flykting från Österrike, hade mycket mer att ge än bara skådespeleri på vita duken. Hon var nämligen också ett tekniskt snille som bland annat utvecklade ett system för en mer exakt fjärrstyrning av torpeder. Men när systemet presenterades för det amerikanska försvaret möttes det med skepsis. I dag är det en del av den moderna mobiltelefonin och internetanvändningen…

Hedy Lamarr slog igenom som skådespelare, men var också mycket tekniskt begåvad.
Dela på Facebook 0
Skicka som e-post

Veckans tidning

Prenumerera
på Kvällsstunden


Välj mellan:
Helår, Halvår, Kvartal eller Autogiro
(SEK) Endast 12 kr per nummer!*
 • Helår (52 nr) 610 SEK
 • Halvår (26 nr) 340 SEK
 • Kvartal (13 nr) 210 SEK
 • Autogiro 52 SEK / månad

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

Mejl: Klicka här

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB.
Ansvarig utgivare: Bo Pettersson.

Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Ingrid Sjödin-Lindström
  Ingrid Sjödin-Lindström
  2018-02-18T13:34:30+0000
  Mysig tidning, gillar Sverige-resan; vad finns i våra olika landskap. Gunillas kök och stök, bra maträtter och bak, inte så komplicerade. Lagom svåra korsord och finurliga Naturfrågor. Sport, nöjes m fl profiler som blir roliga att minnas. Hela tidningen läsvärd. Hälsar Ingrid i Västerbotten.
  Birgitta Nilsson
  Birgitta Nilsson
  2018-02-15T10:55:49+0000
  Jag ser fram mot att få denna tidning varje vecka.Den är så befriande fri från skvaller och har istället intressanta artiklar om allt mellan himmel och jord.Fakta om nöjesprofiler från förr och nu, natur,geografi och läsarnas egna bidrag i form av foton,noveller och minnen.m.m..Att det finns en så här religiöst och politiskt oberoende tidning med fakta och underhållning i lätt tillgängligt format tycker jag är unikt.Personligen är jag också road av hjärngympan korsorden ger;-)
  Ann-Christine Eriksson
  Ann-Christine Eriksson
  2018-02-14T13:03:30+0000
  En mycket bra tidning!
  Ronny Wettervik
  Ronny Wettervik
  2018-01-18T08:28:20+0000
  Undebar tidning är 33 år men tycker den är intressant
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här!
  Klicka på radion för att starta!

  radioRV7

  Kvällsstundens kundtjänst:
  Frågor som rör prenumeration, utebliven tidning, adressändring och dylikt besvaras i första hand av kundtjänst.
  Vid kontakt med kundtjänst, ange kundnr för snabbare hjälp. Vanliga frågor besvaras här. Frågor som rör tidningens innehåll besvaras av redaktionen.
  Vår kundtjänst är bemannad:

  Måndag-fredag: kl. 09.00-16.00
  Lunchstängt mellan 12.00-13.00

  Telefon: 021-19 04 15
  E-post: Klicka här

  Prenumerationspriser:
  • Helår 610:–
  • Halvår 340:–
  • Kvartal 210:–
  • Autogiro: 52:–/månad
  Beställ din prenumeration här.

   

  Utlandsprenumeration:
  Helår: 1070:–, halvår 590:–
  Vill du prova tidningen?

   

  Erbjudande!
  Du får 5 nummer av Kvällsstunden för endast 50 kronor. Klicka här för att komma till erbjudandet.

  Om tidningen:
  Kvällsstunden grundades 1938. Den är privatägd, är politiskt och religiöst obunden och har ingen anknytning till någon intresseorganisation. Kvällsstunden är TS-kontrollerad, upplaga år 2016: 36 700 exemplar. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Bo Pettersson. För mer information om tidningen, klicka här.
  Kontakt:
  Mejla chefredaktören
  Mejla webbansvarig
  Övriga medarbetare

  Kvällsstunden samt kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Bo Pettersson. För mer information om tidningen Kvällsstunden, klicka här. Allt material som publiceras i Kvällsstundens pappersupplaga lagras digitalt. Hela eller delar av publicerat/inskickat material kan även komma att publiceras på de digitala plattformar och forum som Kvällsstunden förfogar över. Den som insänder material till tidningen anses vara medveten om – samt medge – att sådan digital lagring och publicering kan ske.