Kvällsstunden vecka 45 – 2017

Dela på Facebook
Skicka som e-post

Den här vyn över över Estlands huvudstad Tallinn var det bara Sovjetunionens säkerhetstjänst KGB som kunde få se fram till 1991. Utsikten kunde beskådas från Hotel Virus 23:e våning – som officiellt inte fanns och som saknade hissknapp… Viru var det exklusiva hotellet som västerlänningar blev anvisade när de skulle ha logi i den då sovjetiska delrepublikens största stad. Det var ett hotell som erbjöd en god komfort – i kombination med en minutiös övervakning. Från våning 23 kunde KGB-agenterna både höra och låta fotografera vad som försiggick i rummen. Och i restaurangen och barerna hade serveringspersonalen bland annat i uppgift att ”duka” borden med mikrofonförsedda blomvaser. 

 

Mer ur veckans nummer

Det finns de som mer än allt annat älskar havets våg. Och så finns det landkrabbor som helst håller sig på torra marken. Men för dem som är varken det ena eller det andra kan kanske den långa kusten från sydligaste Jylland till nordligaste Nederländerna vara ett  lämpligt besöksalternativ. Längs denna flacka kust är det på grund av tidvattnet hav ibland och land ibland. Och fåglarna trivs där som – höll vi på att skriva – fisken i vattnet.

I Vadelandet är gränsen mellan hav och land minst sagt hårfin...

Två praktiskt taget jämnåriga amerikanska storheter hyllas i veckans tidning. Den ene är Musse Pigg, som ska fylla 90 nästa år. Den andre är sångaren Tony Bennett, som trots att han hunnit bli 91 år fortfarande turnerar med sin sonora stämma. Vem som är den allra piggaste av dem är nästan omöjligt att svara på…

Statschefer av alla slag, vare sig de är kungar eller presidenter, får ofta presenter i samband med egna och andras statsbesök. Många av dessa gåvor, som är av mycket skiftande värde och kvalité, hamnar i mörka arkivrum och blir bortglömda. Men den förre franske presidenten Jacques Chirac gjorde någon helt annorlunda. Han lät bygga ett helt nytt museum i vilket han ställde ut alla gåvor till allmän beskådan – och i syfte att locka turister till sin hembygd i sydvästra Frankrike.

Till vänster: Dromedarerna är tillverkade av förgylld metall och ädelstenen spinell. Gåva av kung Fahd av Saudiarabien. Till höger: Chirac uppskattade sumobrottning. Den här porslinsfiguren fick han i gåva av Japans premiärminister 1996.
Dela på Facebook
Skicka som e-post

Veckans tidning

Prenumerera
på Kvällsstunden


Välj mellan:
Helår, Halvår, Kvartal eller Autogiro
(SEK) Endast 12 kr per nummer!*
 • Helår (52 nr) 610 SEK
 • Halvår (26 nr) 340 SEK
 • Kvartal (13 nr) 210 SEK
 • Autogiro 52 SEK / månad

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

Mejl: Klicka här

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB.
Ansvarig utgivare: Bo Pettersson.

Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Ronny Wettervik
  Ronny Wettervik
  2018-01-18T08:28:20+0000
  Undebar tidning är 33 år men tycker den är intressant
  Göran Stranner
  Göran Stranner
  2018-01-11T16:03:31+0000
  Utmärkt! Härligt befriad från tjatiga annonser. Allmänbildande, Sprängfylld med högintressanta historier om kända, viktiga profiler, nostalgi, historier, engagerande tävlingar och förströelser. Äntligen en tidning värd pengarna och värd att bevara. Hurra!
  Ingrid Eriksson
  Ingrid Eriksson
  2017-12-01T10:04:49+0000
  Har haft den för flera år sen ..tycker jättemycket om denna härliga tidning..lite nostalgi i den sååå Härligt!!!
  Christina Lind
  Christina Lind
  2017-10-12T09:33:02+0000
  Verkligen ett guldkorn. Mycket spännande och intressant läsning blandat med recept och korsord!
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här!
  Klicka på radion för att starta!

  radioRV7

  Kvällsstundens kundtjänst:
  Frågor som rör prenumeration, utebliven tidning, adressändring och dylikt besvaras i första hand av kundtjänst.
  Vid kontakt med kundtjänst, ange kundnr för snabbare hjälp. Vanliga frågor besvaras här. Frågor som rör tidningens innehåll besvaras av redaktionen.
  Vår kundtjänst är bemannad:

  Måndag-fredag: kl. 09.00-16.00
  Lunchstängt mellan 12.00-13.00

  Telefon: 021-19 04 15
  E-post: Klicka här

  Prenumerationspriser:
  • Helår 610:–
  • Halvår 340:–
  • Kvartal 210:–
  • Autogiro: 52:–/månad
  Beställ din prenumeration här.

   

  Utlandsprenumeration:
  Helår: 1070:–, halvår 590:–
  Vill du prova tidningen?
  Du får 5 nummer av Kvällsstunden för endast 50 kronor. Klicka här för att komma till erbjudandet.

  Om tidningen:
  Kvällsstunden grundades 1938. Den är privatägd, är politiskt och religiöst obunden och har ingen anknytning till någon intresseorganisation. Kvällsstunden är TS-kontrollerad, upplaga år 2016: 36 700 exemplar. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Bo Pettersson. För mer information om tidningen, klicka här.
  Kontakt:
  Mejla chefredaktören
  Mejla webbansvarig
  Övriga medarbetare

  Kvällsstunden samt kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Bo Pettersson. För mer information om tidningen Kvällsstunden, klicka här. Allt material som publiceras i Kvällsstundens pappersupplaga lagras digitalt. Hela eller delar av publicerat/inskickat material kan även komma att publiceras på de digitala plattformar och forum som Kvällsstunden förfogar över. Den som insänder material till tidningen anses vara medveten om – samt medge – att sådan digital lagring och publicering kan ske.