Kvällsstunden vecka 48 – 2017

Toscanas huvudstad Florens brukar allmänt betraktas som renässansens vagga. Staden uppfördes till stor del under sena 1200-talet och tidiga 1300-talet. Då påbörjades den mäktiga domkyrkan Santa Maria del Fiore, Palazzo Vecchio, franciskankyrkan Santa Croce med flera berömda kartaktärsbyggnader. Men denna del av Italien har även andra intressanta och sköna städer att se och uppleva, som till exempel San Gimignano med sina höga medeltida torn och Lucca med sina minnen av operamästaren Giacomo Puccini. I grannregionen Ligurien finns också Cinque Terre, där fem byar klängt sig fast längs en brant kust. Om detta och mer därtill berättar Kvällsstundens reporter Björn Gustavsson.

 

Dela på Facebook
Skicka som e-post

Mer ur veckans nummer

Leonard Strömberg var en författare som nådde ut till en stor publik, även på andra språk än svenska. Han föddes i Arboga, men emigrerade 1895 till USA där han varvade sitt skrivande med arbeten som pastor. För att säkert hitta hans böcker i dag bör man titta i bokhyllorna på svenska äldreboenden, ty där är han ännu flitigt förekommande.

Leonard Strömberg – Arbogas store författare

Långt ifrån alla svenskar i USA blev, likt Leonard Strömberg, förkunnare och författare. En del blev i stället politiker. En av de mest framgångsrika svenskamerikanska politikerna var Hans Mattson från Önnestad, utanför Kristianstad. Han valdes tre gånger till secretary of state, ungefär statssekreterare, i delstaten Minnesota. Dessförinnan gjorde han också en militär karriär och var under det amerikanska inbördeskriget överste i nordstaternas armé.

Hans Mattson kom till Amerika som 19-åring och blev både överste i Nordstaternas armé och secretary of state.

Boxaren Rocky Graziano hade en stökig uppväxt på fel sida om lagen. Nävsporten blev hans räddning. Men han gillade inte att träna och hade oftast en knackig kondition. Därför var han tvungen att gå på knock direkt, så att matcherna inte blev så långa. Det gick rätt bra. Han vann 52 av 83 matcher på knockout.

Rocky Graziano hade bara ett mål i sikte under sina matcher – Knock Out!
Dela på Facebook
Skicka som e-post

Veckans tidning

Prenumerera
på Kvällsstunden


Välj mellan:
Helår, Halvår, Kvartal eller Autogiro
(SEK) Endast 12 kr per nummer!*
 • Helår (52 nr) 610 SEK
 • Halvår (26 nr) 340 SEK
 • Kvartal (13 nr) 210 SEK
 • Autogiro 52 SEK / månad

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

Mejl: Klicka här

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB.
Ansvarig utgivare: Bo Pettersson.

Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Ingrid Sjödin-Lindström
  Ingrid Sjödin-Lindström
  2018-02-18T13:34:30+0000
  Mysig tidning, gillar Sverige-resan; vad finns i våra olika landskap. Gunillas kök och stök, bra maträtter och bak, inte så komplicerade. Lagom svåra korsord och finurliga Naturfrågor. Sport, nöjes m fl profiler som blir roliga att minnas. Hela tidningen läsvärd. Hälsar Ingrid i Västerbotten.
  Birgitta Nilsson
  Birgitta Nilsson
  2018-02-15T10:55:49+0000
  Jag ser fram mot att få denna tidning varje vecka.Den är så befriande fri från skvaller och har istället intressanta artiklar om allt mellan himmel och jord.Fakta om nöjesprofiler från förr och nu, natur,geografi och läsarnas egna bidrag i form av foton,noveller och minnen.m.m..Att det finns en så här religiöst och politiskt oberoende tidning med fakta och underhållning i lätt tillgängligt format tycker jag är unikt.Personligen är jag också road av hjärngympan korsorden ger;-)
  Ann-Christine Eriksson
  Ann-Christine Eriksson
  2018-02-14T13:03:30+0000
  En mycket bra tidning!
  Ronny Wettervik
  Ronny Wettervik
  2018-01-18T08:28:20+0000
  Undebar tidning är 33 år men tycker den är intressant
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här!
  Klicka på radion för att starta!

  radioRV7

  Kvällsstundens kundtjänst:
  Frågor som rör prenumeration, utebliven tidning, adressändring och dylikt besvaras i första hand av kundtjänst.
  Vid kontakt med kundtjänst, ange kundnr för snabbare hjälp. Vanliga frågor besvaras här. Frågor som rör tidningens innehåll besvaras av redaktionen.
  Vår kundtjänst är bemannad:

  Måndag-fredag: kl. 09.00-16.00
  Lunchstängt mellan 12.00-13.00

  Telefon: 021-19 04 15
  E-post: Klicka här

  Prenumerationspriser:
  • Helår 610:–
  • Halvår 340:–
  • Kvartal 210:–
  • Autogiro: 52:–/månad
  Beställ din prenumeration här.

   

  Utlandsprenumeration:
  Helår: 1070:–, halvår 590:–
  Vill du prova tidningen?

   

  Erbjudande!
  Du får 5 nummer av Kvällsstunden för endast 50 kronor. Klicka här för att komma till erbjudandet.

  Om tidningen:
  Kvällsstunden grundades 1938. Den är privatägd, är politiskt och religiöst obunden och har ingen anknytning till någon intresseorganisation. Kvällsstunden är TS-kontrollerad, upplaga år 2017: 36 200 exemplar. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Bo Pettersson. För mer information om tidningen, klicka här.

  Kontakt:

  Mejla chefredaktören
  Mejla webbansvarig
  Övriga medarbetare

  Kvällsstunden samt kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Organisationsnr: 556294-1665, Postadress: Box 1080 721 27 Västerås, Ansvarig utgivare: Bo Pettersson. För mer information om tidningen Kvällsstunden, klicka här. Allt material som publiceras i Kvällsstundens pappersupplaga lagras digitalt. Hela eller delar av publicerat/inskickat material kan även komma att publiceras på de digitala plattformar och forum som Kvällsstunden förfogar över. Den som insänder material till tidningen anses vara medveten om – samt medge – att sådan digital lagring och publicering kan ske.