Branden i Hälsingland sommaren 2018. Foto: TT Nyhetsbyrån
Kvällsstunden vecka 5 – 2019
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på email
Skicka som e-post
Det har nu gått ett halvår sedan Sverige drabbades av de svåra, omfattande bränder som höll människor i skräck och brandmän och frivilliga upptagna dygnet runt. Kårböle i Hälsingland var en av de hårdast drabbade orterna. Det gick så långt att befolkningen fick evakueras. Helikoptrar och flygplan vattenbombade nästan dygnet runt och räddningstjänst från tio länder deltog i släckningsarbetet på alla de platser runtom i landet där lågorna drog fram. När släckningsarbetet till slut kunde avslutas kunde skadorna summeras till att skog till ett värde av 900 miljoner hade gått upp i rök, men lyckligtvis hade inga människor förolyckats. Vår reporter C-G Leijgård berättar på mittuppslaget hur branden drabbade Kårböle. Han har också träffat några av ortens invånare som ger sin bild av de dramatiska dagarna då hela orten hotades av utplåning.
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på email
Skicka som e-post

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Rolf Olofsson. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Gun-Britt Wittgren
  Gun-Britt Wittgren
  2019-04-09T13:45:46+0000
  Mycket att läsa både dåtid och nutid
  Kent Eriksson
  Kent Eriksson
  2019-04-04T20:06:00+0000
  En allmänbildande tidning med intressanta artiklar om vår historia, kultur, natur och nöjesprofiler. Finurliga korsord och lärorika teman om våra landskap. Alltid överraskande texter. Lär känna Sverige, läs Kvällsstunden. Skönt befriat från kändistrams, latte-eufori och hälsofrälsning 😎läsa mer
  Jonny Lundström
  Jonny Lundström
  2019-03-31T19:20:30+0000
  Tycker att mycket är bra med Kvällsstunden. Främst Noveller och "Läsarnas egna berättelser" Även kul att läsa om Skådespelare och artister. Korsordet är bra. Helt enkelt en mångsidig tidning.läsa mer
  John Tjörngren
  John Tjörngren
  2019-02-23T17:02:42+0000
  Många intressanta artiklar !
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7