Läsarnas egna berättelser

Alla har en historia att berätta och vi vill så gärna läsa just din unika eller speciella berättelse från verkliga livet – med dina egna ord. Tveka inte! Skriv ner din berättelse och skicka den till oss. Blir den publicerad blir du belönad med en trisslott!

 

Vad är en Läsarberättelse?

“Läsarnas egna berättelser” är en avdelning i tidningen som publiceras på sidorna 16-17 varje vecka. En läsarberättelse kan handla om i stort sett vad som helst. Kanske om en livsavgörande händelse, om en speciellt minnesvärd resa, om en speciell plats, eller om ett personligt möte med någon intressant person… Minnen och erfarenheter från barndom och yrkesliv är också exempel på sådant som Kvällsstundens läsare uppskattar att få ta del av.
I bästa fall har du också en eller flera bilder att knyta till din historia, som kan ge extra krydda åt din berättelse. Då är också chansen större att just din berättelse får plats i tidningen.

 

Hur skickar jag in min berättelse?

Skriv ner din berättelse i en vanlig ordbehandlare. Spara sedan dokumentet på din dator. Texten får inte vara kortare än 1100 tecken och inte längre än 9000 tecken. Textdokumentet bör förutom texten innehålla rubrikförslag samt eventuella bildtexter. Glöm inte att avsluta din text med ditt namn, alternativt en signatur (se exemplet i tipsrutan här nedan). Om du bifogar digitala bilder, se till att de är “högupplösta”. Det går även bra att skicka bildoriginal för inskanning till oss. Hur du gör det beskrivs närmare i den bekräftelse du får på mejl av oss när du skickat in texten.

 

När du är redo att skicka din berättelse till oss är det bara att trycka på den röda knappen här nedan!

Några tips till dig som vill skriva…

• Om du vill kontrollera hur många tecken din text består av kan du markera din text i ordbehandlaren, kopiera den och klistra in den i rutan som finns på denna sida.

 

• Om du skickar digitala bilder bör dessa vara i formatet jpeg (.jpg) och “väga” minst 500 kb (kilobyte). Gärna mer…

 

• Ett exempel på hur ett textdokument till Läsarnas egna berättelser kan se ut hittar du här bredvid (klicka på bilden för att göra den större).

 

• Håll dig kort! Allt för långa berättelser med långa, detaljerade utläggningar blir oftast tråkiga att läsa.

Klicka på bilden.