Vad är detta?

Många av Kvällsstundens läsare skickar bilder till oss på saker och ting som de hittat i någon gömma och som väcker frågor. Det är roligt tycker vi! För vi vet att bland alla kloka prenumeranter finns ofta någon (eller flera) som sitter inne på svaret. På den här sidan har vi samlat några inlägg som kommit till Kvällsstundens facebook-sida.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på email
Skicka som e-post

I Kvällsstunden vecka 3 undrade Lars Wikander i Borås över ett föremål har i sin ägo. Flera olika svar kom in. Nu verkar det ändå som om vi fått det rätta svaret. Det är ett ogräsjärn. Det hade bland annat Per Carlsson i Stockholm koll på. På denna sida finns fler bilder på detta och flera liknande redskap.

Skränkjärn, glasskärare eller trådmätare?

Det här föremålet är ett av de mest omdiskuterade i Kvällsstunden på senare år. Vi har fått massvis av svar och teorier. Övervägande flest har svarat att detta är ett skränkjärn. Men många vill också hävda att det är en glasskärare. Ja, vad ska vi tro... ?
Inge Svensson har skickat den här bilden till redaktionen och skriver så här: ”Jag skriver till er med anledning av skränktången. Jag har själv ett sådant verktyg och jag har skränkt många fogsvansar. Jag skickar här en bild på det verktyget och även på en glasskärare som jag också har använt rätt så flitigt. Skränkverktyget kan ju finnas i många olika modeller, men verktyget som Greger Lundberg undrade över i nr 2/2019 är ju rätt så likt mitt på bilden”
Jan Nilsson i Växjö har jobbat 41 år i sin farfars järnhandel i Jönköping. Där fanns ett liknande föremål som användes för att mäta tjockleken på bland annat järntråd och pianotråd. Den saknade dock ett trähantag. ”Man mätte trådens tjocklek i springorna efter att ha stuckit in tråden i de runda hålen”, berättar han. Samma sak berättar Jan-Åke Stensholm i Karlstad som också skickat en bild på just en sådan trådmätare.

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Kalle Östgren. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  drivs av Facebook
  Rita Faith
  Rita Faith
  2019-07-31T00:17:15+0000
  Man slipper skvaller Flera intressanta artiklar Trevlig , mysig tidning
  Michael Funke
  Michael Funke
  2019-07-16T20:41:04+0000
  Vilsamt att läsa, väldigt avkopplande.
  Rune Ljungströmmer
  Rune Ljungströmmer
  2019-07-10T17:05:05+0000
  Mycket läsning för mycket lite pengar, delar med grannen dessutom😍
  Sune Hedström
  Sune Hedström
  2019-05-01T07:17:40+0000
  Reportage om intressanta personer från förr.
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7