Vad är detta?

Många av Kvällsstundens läsare skickar bilder till oss på saker och ting som de hittat i någon gömma och som väcker frågor. Det är roligt tycker vi! För vi vet att bland alla kloka prenumeranter finns ofta någon (eller flera) som sitter inne på svaret. På den här sidan har vi samlat några inlägg som kommit till Kvällsstundens facebook-sida.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på email
Skicka som e-post

I Kvällsstunden vecka 3 undrade Lars Wikander i Borås över ett föremål har i sin ägo. Flera olika svar kom in. Nu verkar det ändå som om vi fått det rätta svaret. Det är ett ogräsjärn. Det hade bland annat Per Carlsson i Stockholm koll på. På denna sida finns fler bilder på detta och flera liknande redskap.

Skränkjärn, glasskärare eller trådmätare?

Det här föremålet är ett av de mest omdiskuterade i Kvällsstunden på senare år. Vi har fått massvis av svar och teorier. Övervägande flest har svarat att detta är ett skränkjärn. Men många vill också hävda att det är en glasskärare. Ja, vad ska vi tro... ?
Inge Svensson har skickat den här bilden till redaktionen och skriver så här: ”Jag skriver till er med anledning av skränktången. Jag har själv ett sådant verktyg och jag har skränkt många fogsvansar. Jag skickar här en bild på det verktyget och även på en glasskärare som jag också har använt rätt så flitigt. Skränkverktyget kan ju finnas i många olika modeller, men verktyget som Greger Lundberg undrade över i nr 2/2019 är ju rätt så likt mitt på bilden”
Jan Nilsson i Växjö har jobbat 41 år i sin farfars järnhandel i Jönköping. Där fanns ett liknande föremål som användes för att mäta tjockleken på bland annat järntråd och pianotråd. Den saknade dock ett trähantag. ”Man mätte trådens tjocklek i springorna efter att ha stuckit in tråden i de runda hålen”, berättar han. Samma sak berättar Jan-Åke Stensholm i Karlstad som också skickat en bild på just en sådan trådmätare.

Nyhetsbrevet

Vill du ha information, erbjudanden och rabatter från Kvällsstunden?

Prenumerera på nyhetsbrevet!

När du registrerar dig på Nyhetsbrevet samtycker du till att få exempelvis erbjudanden, rabatter och allmän information från Kvällsstunden via e-post. Du kan när som helst säga ifrån din prenumeration på nyhetsbrevet om du inte längre vill ha det.

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

 

Mejl: Klicka här

 

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

 

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Rolf Olofsson. Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Bror Pettersson
  Bror Pettersson
  2019-02-14T17:54:08+0000
  Helt perfekt tidning!Nöjd
  Conny Herbertsson
  Conny Herbertsson
  2019-01-15T16:01:15+0000
  Mycket innehållsrik,läsvärd i högsta grad.
  Monica Werner
  Monica Werner
  2019-01-01T22:48:09+0000
  Att det är en riktig papperstidning som vi faktiskt inte upptäckt förrän vi själva nått 80-årssträcket. Längtar efter den då det är mycket att läsa för oss bägge två. God fortsättning på 2019 från två som tänker hänga medläsa mer
  Sölve Dahlberg
  Sölve Dahlberg
  2018-12-08T20:56:49+0000
  Jag trivs med Kvällstunden.Det är blandat i den.För var och en.
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här! Klicka på radion för att starta!

  radioRV7