Hon har läst Kvällsstunden i 80 år!

Att Kvällsstunden har trogna läsare är ett känt faktum. Detta är 94-åriga Dagny Floberg ett levande bevis på. Hon har läst Kvällsstunden i 80 år – alltså så länge som tidningen funnits. Imponerande!
Dela på Facebook 0
Skicka som e-post

Kvällsstunden, som ju fyller 80 år i år, är känd för att ha en ovanligt trogen läsekrets. Och här har ni ett levande bevis… 

 

Dagny Floberg i Falköping, född 1924. Hon har varit läsare sedan tidningens start 1938 och hon har varit prenumerant sedan 1945, då hon gifte sig och bildade en egen familj.

Naturligtvis har Dagny försäkrat sig om att få läsa Kvällsstunden varje vecka även i år. En ny helårsprenumeration är betald.

– Jag har alltid tyckt om Kvällsstunden, från första till sista sidan! ”Brev från läsekretsen” är kanske det som lockar mest i tidningen tillsammans med noveller och följetonger, förklarar Dagny. Det finns alltid intressanta saker att läsa om i Kvällsstunden. Och inte bara sådant som är lokalt, utan också artiklar om platser och folk från olika delar av världen, slår hon fast.

Det var en moster till Dagny som hade tidningen och lät henne läsa den i andra hand de första åren. Sedan, efter giftermålet, var det självklart att Kvällsstunden skulle komma till det egna hushållet.

– Morsan och farsan slogs nästan om tidningen när brevbäraren kom med den, förklarar sonen Bengt Floberg.

En lantgård i Floby, Nygrannegården, var det hem som Dagny Floberg och hennes man bebodde och brukade när de blev prenumeranter. Där föddes två barn, av vilka Bengt är den ena. Det är också han som numera bor på gården. 

Förr i tiden bodde där också två fastrar. Det var de som i huvudsak skötte innesysslorna så länge de orkade – medan Dagny jobbade i lantbruket, skötte ladugården, körde traktor, plöjde, sådde och tröskade.

Sedan ett par år tillbaka är Dagny stadsbo. Hon har med ålderns rätt flyttat in på Ranlidens äldreboende i Falköping. Där njuter hon sitt otium. Och läser Kvällsstunden…

 

Text: Bo Pettersson
Foto: Royny Holmström

Dela på Facebook 0
Skicka som e-post

Veckans tidning

Prenumerera
på Kvällsstunden


Välj mellan:
Helår, Halvår, Kvartal eller Autogiro
(SEK) Endast 12 kr per nummer!*
 • Helår (52 nr) 610 SEK
 • Halvår (26 nr) 340 SEK
 • Kvartal (13 nr) 210 SEK
 • Autogiro 52 SEK / månad

Kontakta oss

Telefon:
021-19 04 15

Mejl: Klicka här

Post:
Kvällsstunden
Box 1080
721 27 Västerås

Kvällsstunden och kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB.
Ansvarig utgivare: Bo Pettersson.

Mer information om Kvällsstunden hittar du här.

Följ oss på Facebook

 • Kvällsstunden
  5.0
  powered by Facebook
  Ingrid Sjödin-Lindström
  Ingrid Sjödin-Lindström
  2018-02-18T13:34:30+0000
  Mysig tidning, gillar Sverige-resan; vad finns i våra olika landskap. Gunillas kök och stök, bra maträtter och bak, inte så komplicerade. Lagom svåra korsord och finurliga Naturfrågor. Sport, nöjes m fl profiler som blir roliga att minnas. Hela tidningen läsvärd. Hälsar Ingrid i Västerbotten.
  Birgitta Nilsson
  Birgitta Nilsson
  2018-02-15T10:55:49+0000
  Jag ser fram mot att få denna tidning varje vecka.Den är så befriande fri från skvaller och har istället intressanta artiklar om allt mellan himmel och jord.Fakta om nöjesprofiler från förr och nu, natur,geografi och läsarnas egna bidrag i form av foton,noveller och minnen.m.m..Att det finns en så här religiöst och politiskt oberoende tidning med fakta och underhållning i lätt tillgängligt format tycker jag är unikt.Personligen är jag också road av hjärngympan korsorden ger;-)
  Ann-Christine Eriksson
  Ann-Christine Eriksson
  2018-02-14T13:03:30+0000
  En mycket bra tidning!
  Ronny Wettervik
  Ronny Wettervik
  2018-01-18T08:28:20+0000
  Undebar tidning är 33 år men tycker den är intressant
 • Radio Viking (sponsrad)

  Lyssna på Radio Viking här!
  Klicka på radion för att starta!

  radioRV7

  Kvällsstundens kundtjänst:
  Frågor som rör prenumeration, utebliven tidning, adressändring och dylikt besvaras i första hand av kundtjänst.
  Vid kontakt med kundtjänst, ange kundnr för snabbare hjälp. Vanliga frågor besvaras här. Frågor som rör tidningens innehåll besvaras av redaktionen.
  Vår kundtjänst är bemannad:

  Måndag-fredag: kl. 09.00-16.00
  Lunchstängt mellan 12.00-13.00

  Telefon: 021-19 04 15
  E-post: Klicka här

  Prenumerationspriser:
  • Helår 610:–
  • Halvår 340:–
  • Kvartal 210:–
  • Autogiro: 52:–/månad
  Beställ din prenumeration här.

   

  Utlandsprenumeration:
  Helår: 1070:–, halvår 590:–
  Vill du prova tidningen?

   

  Erbjudande!
  Du får 5 nummer av Kvällsstunden för endast 50 kronor. Klicka här för att komma till erbjudandet.

  Om tidningen:
  Kvällsstunden grundades 1938. Den är privatägd, är politiskt och religiöst obunden och har ingen anknytning till någon intresseorganisation. Kvällsstunden är TS-kontrollerad, upplaga år 2017: 36 200 exemplar. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Bo Pettersson. För mer information om tidningen, klicka här.

  Kontakt:

  Mejla chefredaktören
  Mejla webbansvarig
  Övriga medarbetare

  Kvällsstunden samt kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Organisationsnr: 556294-1665, Postadress: Box 1080 721 27 Västerås, Ansvarig utgivare: Bo Pettersson. För mer information om tidningen Kvällsstunden, klicka här. Allt material som publiceras i Kvällsstundens pappersupplaga lagras digitalt. Hela eller delar av publicerat/inskickat material kan även komma att publiceras på de digitala plattformar och forum som Kvällsstunden förfogar över. Den som insänder material till tidningen anses vara medveten om – samt medge – att sådan digital lagring och publicering kan ske.