Kvällsstunden vecka 6 – 2018

Landskapsnamnet Medelpad betyder ”Medelvägen” (på ett ungefär). I Medelpad ligger också helt logiskt Sveriges geografiska mittpunkt. Den heter Flataklocken och är ett berg med milsvid utsikt från 465 meters höjd. 
Magdalena Forsberg, bosatt i medelpadska Bergeforsen, visade också under en osedvanligt framgångsrik skidskyttekarriär hur man med gevär i händerna och skidor på fötterna kunde träffa mitt på måltavlornas svarta prickar. Det resulterade bland annat i sex VM-guld. I veckans tidning, där fem sidor i mitten är vikta för Medelpad, har Magdalena en given plats. Men vi berättar också om bland annat möbelritaren Axel Larsson, ett gravfält i Högom och ett vattenexperiment i Sundsvall.

Dela på Facebook 0
Skicka som e-post

Mer ur veckans nummer

Han gjorde sin första vandring med gitarren på ryggen 2007. Sedan har det blivit en per år, vandringar som uppmärksammats mer och mer, av flera anledningar. Han jämför också sin musikaliska utveckling och karriär med en vandring som långsamt men stadigt tagit honom framåt. I år gör Stiko Per Larsson debut i Melodifestivalen.

På morgonen 08.46 den 11 september 2001 dundrade ett stort passagerarflygplan in i det norra av World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan i New York. Men det finns folk som är övertygade om att dessa terrorhandlingar och övriga stora händelser i världshistorien bara är påhittade och ingenting annat…

Dela på Facebook 0
Skicka som e-post

Kvällsstundens kundtjänst:
Frågor som rör prenumeration, utebliven tidning, adressändring och dylikt besvaras i första hand av kundtjänst.
Vid kontakt med kundtjänst, ange kundnr för snabbare hjälp. Vanliga frågor besvaras här. Frågor som rör tidningens innehåll besvaras av redaktionen.
Vår kundtjänst är bemannad:

Måndag-fredag: kl. 09.00-16.00
Lunchstängt mellan 12.00-13.00

Telefon: 021-19 04 15
E-post: Klicka här

Prenumerationspriser:
• Helår 610:–
• Halvår 340:–
• Kvartal 210:–
• Autogiro: 52:–/månad
Beställ din prenumeration här.

 

Utlandsprenumeration:
Helår: 1070:–, halvår 590:–
Vill du prova tidningen?

 

Erbjudande!
Du får 5 nummer av Kvällsstunden för endast 50 kronor. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Om tidningen:
Kvällsstunden grundades 1938. Den är privatägd, är politiskt och religiöst obunden och har ingen anknytning till någon intresseorganisation. Kvällsstunden är TS-kontrollerad, upplaga år 2016: 36 700 exemplar. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Bo Pettersson. För mer information om tidningen, klicka här.
Kontakt:
Mejla chefredaktören
Mejla webbansvarig
Övriga medarbetare

Kvällsstunden samt kvallsstunden.se ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB. Ansvarig utgivare: Bo Pettersson. För mer information om tidningen Kvällsstunden, klicka här. Allt material som publiceras i Kvällsstundens pappersupplaga lagras digitalt. Hela eller delar av publicerat/inskickat material kan även komma att publiceras på de digitala plattformar och forum som Kvällsstunden förfogar över. Den som insänder material till tidningen anses vara medveten om – samt medge – att sådan digital lagring och publicering kan ske.